SNS: Imamo najbolji program i ljude

Izvor: RTS, 10.Apr.2012, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Imamo najbolji program i ljude

Lider izborne Koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić rekao da SNS ima najbolji program i najbolje ljude, zbog čega je i postala najjača stranka u Srbiji od koje građani sada očekuju promene. Nove investicije i nova radna mesta biće prioriteti politike koju će voditi SNS, rekao Nikolić.

Srpska napredna stranka ima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najbolji program i najbolje ljude, zbog čega je i postala najjača stranka u Srbiji i od koje građani sada očekuju promene, rekao lider izborne Koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić u Beloj Palanci.

Funkcionerka SNS-a Zorana Mihajlović rekla je da je Grad Beograd zbog neregularnosti postupka javnih nabavki oštećen za oko 21 milijardu dinara u 2010. godini i kritikovala dodelu nagrade Republičke Uprave za javne nabavke.

Mihajlovićeva je kritikovala to što je gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu dodeljeno priznanje za uspešnu reformu sistema javnih nabavki, jer je "tokom svog četvorogodišnjeg mandata uštedeo jednu milijardu dinara", saopštio je SNS.

"Patetično je i smešno to što čelnici Demokratske stranke sada sami sebi dodeljuju nagrade, a znamo koliko su kršili zakon", rekla je Mihajlovićeva.

"Zato u nas gledaju siromašni, koji su ostali bez igde ičega. Zato u nas gledaju i bogati ljudi. Nemam ništa protiv bogatih ljudi, ako su bogatstvo stekli radom i u skladu sa zakonom, ali ko je ukrao moraće sve da vrati i to vam obećavam", rekao je Nikolić obraćajući se građanima Bele Palanke.

Prema njegovim rečima, građani su pre četiri godine za aktuelnu vlast glasali zato što su verovali u njihova obećanja.

"Onih 200.000 koji su dobili posao i oni koji su dobili po 1.000 evra, neka opet glasaju za njih, ali zašto bi za njih glasali oni koji nemaju ništa", rekao je Nikolić i pozvao građane da 6. maja ozbiljno razmisle da li žele da život u Srbiji ostane kakav je danas.

Nikolić je ranije danas obišao Babušnicu gde je istakao da je država nepravedna prema domaćim investitorima, jer im, kako tvrdi, ne daje subvencije za otvaranje novih radnih mesta kakve daje strancima.

Samo uz ekonomski program koji nudi Srpska napredna stranka može da se obezbedi uravnotežen razvoj svih delova Srbije, stvaranje povoljne poslovne atmosfere za nove investicije i otvaranje novih radnih mesta, uz značajno smanjenje nepotrebne birokratije, rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao da će nove investicije i nova radna mesta biti prioriteti politike koju će Srpska napredna stranka voditi posle izbora 6. maja.

Lider SNS-a je rekao i da će se ta stranka, ukoliko dođe na vlast, zalagati za osnivanje razvojne banke i dodeljivanje kredita iz Fonda za razvoj, ali bez opterećenja koje nameću bankarske hipoteke.

U okviru predizborne kampanje, Nikolić je danas posetio i selo Sukovo i Pirot.

Ekonomski program SNS-a 

Srpska napredna stranka predstavila je danas ekonomski program koji se zasniva na jačanju proizvodnog sektora, javno-privatnom partnerstvu, koncesijama i jačanju izvoznog sektora.

Funkcionerka SNS-a Jorgovanka Tabaković rekla je da je Srbiji potrebna temeljna i sveobuhvatna promena razvojne i ekonomske filozofije i politike i istakla da ta stranka može da je ponudi i njom ostvari velike uštede i povećava zaposlenost.

Tabaković je na predstavljanju ekonomskog programa SNS-a, rekla da će rezultati ekonomske politike koju nudi ta stranka biti otvaranje novih radnih mesta, a ne politika otpuštanja radnika i inteziviranje socijalnog raslojavanja.

Osnovu programa čini država odgovorna građanima, efikasna i jeftina, rekla je Tabaković ističući da će se beskompromisno boriti protiv mita i korupcije uz striktnu primenu vladavine prava.

Prema njenim rečima, naprednjaci vlast neće preuzeti bez prethodnog reversa stanja i popisa državne imovine.

Funkcioner te stranke Milenko Dželetović rekao je da će SNS setom kratkoročnih mera već u prvoj godini, ukoliko dođe na vlast, izvršiti konsolidaciju javnih finansija kojima će uštedeti najmanje dve milijarde evra.

Dželetović je rekao da će SNS raditi na hitnom donošenju zakona o javnim nabavkama koji će doprineti milionskim uštedama, uradiće kompletnu reorganizaciju poreske uprave, a biće ozbiljno preispitane i državne subvencije.

Prema njegovim rečima, neophodno je inoviranje strategije privrednog razvoja, zaštita od konkurencije i borba protiv stranih i domaćih monopola.

Na konferenciji su najavljene dva infrastrukturna projekta - prokopavanje kanala koji bi povezao Moravu sa Vardarom i dalje sa Egejskim morem i Luka Beograd na desnoj obali Dunava, koji kako navode, obuhvataju ključne prioritet i potrebe Srbije.

Ilić: Nikolić ubedljivo vodi

Lider Nove Srbije Velimir Ilić tvrdi da predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić "ubedljivo vodi" u anketama za predsedničke izbore.

"Prema mojim informacijama, razlika u njegovu korist je deset procenata", rekao je Ilić tokom obilaska Nove Varoši, Priboja i Prijepolja.

Ilić je istakao da građani žele promene i da im je dosta praznih priča koje su godinama slušali.

Prema njegovim rečima, nekadašnji predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić je "prespavao mandat", pa, kako tvrdi, nije vodio privatizacije na pravi način i nije "pritegnuo ministre u vladi da imaju manje afera".

Ilić je ocenio i da se Tadiću više ne može verovati, jer je, prema prema njegovim rečima, za vreme Tadićevog mandata otpušten veliki broj radnika.

Problem nezaposlenosti je, ocenio je Ilić, jedan od prioritetnih problema koji se moraju rešiti i obećao građanima da će, ukoliko koalicija "Pokrenimo Srbiju" osvoji vlast, biti završeno sve što je započeto za vreme dok je on bio ministar.

Ilić je ocenio da akcenat treba staviti na ulaganje u sela i infrastrukturu, jer, kako je naveo, bez bogatog sela nema ni dobrog zivota u gradu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.