SNS: Grupa huligana prekinula tribinu u Beški

Izvor: N1 televizija, 17.Jan.2017, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Grupa huligana prekinula tribinu u Beški

Srpska napredna stranka saopštila je da je grupa huligana prekinula tribinu SNS u Beški, kod Inđije, i, kako su naveli, "brutalno uznemirlila učesnike tribine, građane koji su mirno i dostojanstveno slušali govornike".

SNS je u saopštenju navela da je "šokirana fašističkim ispadima pojedinaca, koji se u javnosti predstavljaju kao aktivisti Inicijative mladih". Kako se navodi, "toj grupi huligana nije bilo dovoljno što su na najbrutalniji način pokušali da spreče >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << slobodu govora, što su se nasilnički isprečili ispred govornice, razvili svoje propagandne transparente, histerično duvali u pištaljke, već su i izbeglicama iz Krajine psovali srpsku majku i vikali im da su zločinci".

SNS je pozvala nadležne državne organe da privedu pravdi pomenute fašiste, i obezbede red i mir, kao što pozivaju i sve nadležne institucije da reaguju, i stanu u zaštitu slobode govora i mišljenja u Srbiji.

Na tribini u Beški u organizaciji Srpske napredne stranke, na kojoj je trebalo da govori Veselin Šljivančanin, koji je u Hagu osuđen za ratne zločine, došlo je do incidenta, a nakon toga i do napada na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava.

Tribina je prekinuta kada je Šljivančanin počeo da govori, i kada su aktivisti Inicijative izašli ispred stola i razvili transparent na kojem je pisalo: "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama".

Tokom tog performansa došlo je do koškanja, a okupljeni na tribini su pocepali plakate Inicijative i njihove aktiviste izbacili napolje. Iz sale je tada izbačena i ekipa televizije N1.

Anita Mitić iz Inicijative mladih za N1 je rekla da je svih devetoro aktivista koji su došli u Bešku, povredjeno, od kojih je dvoje završilo u Hitnoj pomoći.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Grupa huligana prekinula tribinu u Beški

Izvor: Večernje novosti, 17.Jan.2017

Srpska napredna stranka saopštila je večeras da je grupa huligana prekinula tribinu SNS u Beški, kod Inđije, i "brutalno uznemirlila učesnike tribine, građane koji su mirno i dostojanstveno slušali govornike" Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je večeras da je grupa...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.