SNS: Glasanje u UN presudno za Srbiju

Izvor: RTS, 08.Avg.2010, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Glasanje u UN presudno za Srbiju

Vlada treba da saopšti koje će članice UN podržati rezoluciju o Kosovu, izjavio Funkcioner SNS Marko Đurić. Ishod glasanja u UN presudan za sudbinu Srba na Kosovu i ugled Srbije, ocenio Đurić.

Funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je da Vlada treba da saopšti koje će članice Ujedinjenih nacija podržati rezoluciju o Kosovu koju je predložila Srbija.

"Očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da dobijemo odgovor o tome dokle se stiglo u pregovorima oko sadržine te rezolucije i da li je tekst koji je javnost videla, istovetan sa onim o kojem će se izjašnjavati Generalna skupština UN", rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

Dodao je da građani još nemaju informacije o tome šta se dešava u Njujorku, iako je, kako je ocenio, glasanje u UN presudno i od njegovog ishoda zavise sudbina Srba na Kosovu, ugled Srbije i njen spoljnopolitički položaj.

"Nismo dobili jasan odgovor na pitanje ko će u Generalnoj skupštini UN podržati rezoluciju koju predlaže Srbija, a to je izuzetno značajno jer naša spoljnopolitička inicijativa više ne leži na terenu međunarodnog prava, nego na terenu politike", ocenio je Đurić.

Đurić je naglasio da Srbija neće imati dobru i zaokruženu politiku prema Kosovu sve dok se spoljnopolitička inicijativa ne uskladi sa aktivnostima na unutrašnjem planu koje će olakšati opstanak Srba na Kosovu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: GLASANJE U UN PRESUDNO ZA SRBIJU

Izvor: Kurir, 08.Avg.2010

BEOGRAD -Funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je da Vlada treba da saopšti koje će članice Ujedinjenih nacija podržati rezoluciju o Kosovu koju je predložila Srbija..."Očekujemo da dobijemo odgovor o tome dokle se stiglo u pregovorima oko sadržine te rezolucije i da li je tekst...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.