SNS: Đilas treba da podnese ostavku

Izvor: B92, 14.Dec.2012, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Đilas treba da podnese ostavku

Beograd -- SNS pita gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da li je spreman da podnese ostavku, jer "u gradu ništa ne funkcioniše". Antić: Bez razgovora o smeni vlasti.

"Đilas, ako ništa drugo, onda iz moralnih razloga, treba da kaže da više nema podršku koju je imao i da kaže da više nije sposoban da obavlja funkciju gradonačelnika", rekao je šef odbornika SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jovičić.

On je rekao da se gradska uprava i grad drugi put u nekoliko dana nisu izborili sa zimskim uslovima i snegom, te je upitao medije zašto ne pitaju Đilasa da li je spreman da podnese ostavku zbog toga.

Jovičić smatra da Đilas treba da podnese ostavku i zbog toga što su subvencije za javna komunalna preduzeća smanjene za tri milijarde dinara, a istovremeno su povećani rashodi za putovanja zaposlenih u gradskoj upravi sa 36 na 106 miliona dinara u 2013. godini.

Upitan da li je SNS razgovarala sa SPS i PUPS o uskraćivanju podrške Đilasu, Jovičić je odgovorio: "Pitanje je koliko će podržavati i šta će podržavati". On je dodao da to pitanje nije za njega, već za najviše organe SNS.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić izjavio je potom da danas nije bilo razgovora o smeni vlasti u Beogradu i zatražio da se obezbede uslovi da grad funkcioniše normalno, bez tenzija.

"Postalo je dosadno da ponavljamo da nije bilo razgovora o smeni vlasti... Mislim da ste i od predstavnika opozicije mogli da čujete da takvih predloga nije bilo", rekao je Antić novinarima u Skupštini grada na pitanje da li se razgovaralo o promeni vlasti u Beogradu.

On je kazao da danas, kada nema inicijative za smenu vlasti, treba pustiti ljude da rade u interesu Beograđana.

"Trenutna situacija za vođenje grada je teška i daleko je važnije da svi zajedno pokušamo da odgovorimo na probleme u gradu i da usvojimo budžet", rekao je Antić.

Inicijativu SNS za promenu vlasti u Beogradu podržao je i DSS. Šef odborničke grupe DSS u Skupštini Beograda Andreja Mladenović rekao je da do sada nisu vođeni nikakvi razgovori o tome.

"Nikakve razgovore o promeni vlasti u Begradu još nismo vodili. Očekujemo inicijativu SNS i smatramo da SNS, kao najveća opoziciona stranka u gradskoj skupštini i koja ima najviše poslanika u republičkom parlamentu i najveća je u vladajućoj koaliciji, treba tu inicijativu da pokrene", rekao je Mladenović.

On je novinarima u Skupštini grada rekao da je DSS spremna da učestvuje u razgovorima o promeni vlasti u Beogradu jer je, kako smatra, neophodno da dođe do suštinskih promena u gradu.

"Naš prvi partner u takvim razgovorima je Srpska napredna stranka i očekujemo da do takve inicijative dođe", rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, pre nekoliko dana, s velikim padavinama,moglo se jasno videti da grad nije bio spreman za vremenske nepogode i da su zbog toga najviše problema imali Beograđani.

Mladenović je dodao da je neohodno da dođe do promena u načinu vođenja politike, upravljanja prioritetima, o pristupu vođenju grada i da se suštinski životne stvari stave u prvi plan, a ne "nešto što je vezano samo za promociju pojedinih ljudi i njihovo bolje pozicioniranje na političkom nebu".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS traži Ðilasovu ostavku: U gradu ništa ne funkcioniše! (VIDEO)

Izvor: S media, 14.Dec.2012

Srpska napredna stranka upitala je danas gradonačelnika Beograda Dragana Ðilasa da li je spreman da podnese ostavku na tu funkciju jer, kako ocenjuju, u gradu ništa ne funkcioniše..."Ðilas ako ništa drugo, onda iz moralnih razloga treba da kaže da više nema podršku koju je imao i da kaže da...

Nastavak na S media...

SNS: Đilas treba da podnese ostavku

Izvor: OkRadio.rs, 14.Dec.2012

SNS pita gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da li je spreman da podnese ostavku, jer "u gradu ništa ne funkcioniše". Antić: Bez razgovora o smeni vlasti. "Đilas, ako ništa drugo, onda iz moralnih razloga, treba da kaže da više nema podršku koju je imao i da kaže da više nije sposoban...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.