SNS: DS namerno širi paniku

Izvor: RTS, 23.Feb.2013, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: DS namerno širi paniku

Demokratska stranka širi paniku u vezi sa aflatokisinom kako bi razorila domaću poljoprivredu, navodi SNS i ističe da je time nanela štetu nesagledivih razmera i srpskom seljaku i državi.

Srpska napredna stranka saopštila je jutros, odgovarajući portparolki Demokratske stranke Aleksandri Jerkov na kritike zbog prisustva štetnog aflatoksina u mleku, da je DS namerno širila paniku među građanima, "kako bi razorila domaću poljoprivredu, zarad interesa njihovih prijatelja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tajkuna".

Srpska napredna stranka optužuje Demokratsku stranku da je "lažima i manipulacijama" dovela do toga da dnevno gubimo stotine hiljada litara mleka i da je nanela štetu nesagledivih razmera i srpskom seljaku i državi.

"Svojim lažima, obmanama i manipulacijama doveli su da dnevno gubimo stotine hiljada litara mleka, a da država ne zna kako će moći da nadoknadi sve ono što je neodgovornim ponašanjem DS protiv nje učinila", navodi se u najnovijem saopštenju.

SNS smatra i da je "jasno da DS, sa svojim predsednikom Draganom Đilasom, mrzi državu i da je sve što je loše za državu, za narod, za seljaka - to je bolje za DS i njene tajkune".

"Demokratska stranka je uništila srpske seljake i srpsku poljoprivredu, nadajući se da će tako, podmetanjem afere, svoju osutu stranku moći da podigne nešto iznad cenzusa", navodi SNS.

Naprednjaci tvrde da, dok se "hiljade litara mleka prosipa svakog dana", demokrate "bez imalo stida ne odustaju od uznemiravanja i dovođenja u zabludu javnosti i nastavljaju bezobzirno uništavanje seljaka".

"Demokratska stranka je namerno i planski širila paniku među građanima, kako bi razorila domaću poljoprivredu, zarad interesa njihovih prijatelja tajkuna. Nijedna država u regionu nije podigla toliku paniku i nigde nije toliko seljaka uništeno kao u Srbiji", navodi SNS.

SNS se oglasila povodom izjave portparolke DS Aleksandre Jerkov, koja je sinoć navela da se od SNS očekuje da se čuje samo jedno - zašto je ministar poljoprivrede Goran Knežević "dve nedelje krio" da je mleko koje piju građani štetno za zdravlje.

"Umesto toga, neodgovornim ponašanjem i retorikom iz devedesetih SNS nanosi Srbiji štetu, jer se ne bavi rešavanjem krize, nego političkim uvredama", navela je Jerkov u pisanoj izjavi.

Prema njenim rečima, problem sa mlekom postoji u celom regionu i građani Srbije ne zaslužuju da budu jedini koji imaju Vladu koja ne brine o njihovom zdravlju, već isključivo o svojim foteljama.

Ona smatra da su naprednjaci "skinuli Šešeljev lik sa revera, izbacili njegove slike iz kancelarija, ali njegov rečnik ne zaboravljaju.

"U duhu najboljih Šešeljevskih tradicija, Srpska napredna stranka se ne odriče starog radikalskog pristupa blaćenja političkih protivnika kad nema argumente sa kojima bi mogla da učestvuje u raspravi", navela je Jerkov.

U saopštenju SNS-a povodom izjave portparolke DS kaže se da su Demokratsku stranku svi napustili, a da su "sami izbacili one koji nisu hteli da odu" kao i da su "jedino, po nekoj čudnoj logici, primili Aleksandru Jerkov, koja se sada oglašava besmislenim saopštenjima".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.