SNS-DS: Saopštenjem na saopštenje

Izvor: RTS, 05.Sep.2012, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS-DS: Saopštenjem na saopštenje

SNS "šokiran" time što demokrate demantuju da je u akciji "Očistimo Srbiju" oštećen budžet Srbije. Optužbe naprednjaka nastavak "sramne kampanje" koja se nedeljama vodi protiv demokrata, poručuju iz DS-a.

Srpska napredna stranka saopštila je da je "šokirana" sadržajem saopštenja Demokratske stranke u kome su demokrate demantovale da je u akciji "Očistimo Srbiju" oštećen budžet Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Što se tiče istražnih organa, tužilaštava i sudova, Srpska napredna stranka samo moli Demokratsku stranku da ostane pri istom stavu, jer će uskoro gore pomenuti organi obavestiti javnost o istražnim radnjama koje sprovode", navodi se u saopštenju naprednjaka.

SNS je još jednom ponovila da je "bivši režim za promociju te akcije samo jednom dnevnom listu uplatio 600.000 evra, čime je očišćen samo državni budžet Srbije".

Naprednjaci naglašavaju da nikad neće prestati da informiše javnost o svemu što je bivša vlast radila "zarad svojih ličnih i uskostranačkih interesa, što je opustošilo državni budžet i ispraznilo džepove građana".

Demokrate su ranije danas saopštile da je potpuno neistinita tvrdnja naprednjaka da je akcija "Očistimo Srbiju" dokaz pljačkanja građana od strane predstavnika te stranke, ocenivši da je reč o nastavku "sramne kampanje" koja se nedeljama vodi protiv demokrata.

Akcija "Očistimo Srbiju", kako se navodi u saopštenju DS, bila je jedna od najuspešnijih akcija prethodne vlade, i za cilj je imala poboljšanje stanja životne sredine, smanjenje zagađenja uklanjanjem divljih deponija, unapređenje sistema upravljanja otpadom i podizanje svesti o značaju potrebe očuvanja prirode.

Ta akcija, kako se navodi u saopštenju, dobila je pozitivan izveštaj Državne revizorske institucije bez ijedne primedbe na zakonitost, a sve informacije o eventualnim zloupotrebama Srpska napredna stranka trebalo bi da dostavi nadležnim državnim organima.

"Demokratska stranka još jednom podseća i upozorava SNS da je posao nadležnih državnih organa, a ne političara ili političkih stranaka, da sprovode i najavljuju istražne radnje, a suda da o njima odlučuje, i ukazuje javnosti i građanima Srbije na opasnost ovakvih postupaka koji za cilj imaju političku harangu a ne rešavanje problema građana", navodi se u saopštenju.

SNS je juče saopštila da je Srbija u akciji "Očistimo Srbiju" oštećena za 600.000 evra i da je to samo jedan od slučajeva protivzakonitih radnji za koje su odgovorni funkcioneri DS.

SNS je tim saopštenjem odgovorila na prethodno saopštenje DS u kome je ta stranka navela da je izjava prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da je DS "opljačkala i ojadila Srbiju" dokaz "radikalskog karaktera vlasti, čija je osnovna ideja politički revanšizam i kreiranje afera, a ne stvarna borba protiv kriminala i korupcije".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.