SNS: Besmislene tvrdnje DS-a

Izvor: RTS, 23.Nov.2013, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Besmislene tvrdnje DS-a

SNS se zalaže za uvođenje prave decentralizacije u upravi Beograda, poručio Zoran Babić i ocenio kao besmislene tvrdnje DS-a da u protekle četiri godine naprednjaci nisu uradili ništa u opštini Voždovac.

Srpska napredna stranka saopštila je da se zalaže za uvođenje suštinske i prave decentralizacije u upravu Grada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beograda i istovremeno je odbacila tvrdnje DS-a da ništa u protekle četiri godine nije uradila u opštini Voždovac, ocenivši ih besmislenim.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Zoran Babić rekao je na konferenciji za novinare da građani Beograda najbolje znaju kakve potrebe imaju i gde je potrebno izgraditi vrtiće, parkove i škole.

Stoga SNS želi da ispravi nepravdu koju je svim gradskim opštinama naneo bivši gradonačelnik Dragan Đilas centralizujući i preuzimajući sve poslove i sav novac građana, rekao je Babić.

Đilas i njegovi saradnici, koje je Babić ocenio nekompetentnim, nisu, kako je rekao, imali dovoljno znanja da vode Beograd napred i onako kako Beograđani zaslužuju.

On je kao primer naveo postupak legalizacije bespravno izgrađenih objekata i ukazao na činjenicu da je nerešeno ostalo 95 odsto tih zahteva.

Babić je rekao da je novac centralizovan u Đilasovim rukama i da je korišćen za zloupotrebe u poslovima javni preduzeća čiji je osnivač Grad.

Kao primer, Babić je naveo nabavku vozila za JKP "Vodovod i kanalizacija", za koje je naveo da je njihova godišnja renta bila veća nego da su kupljena.

"Nikada više javnom preduzeću čiji je osnivač Beograd ne sme da se desi da za šest radnih mašina i kamiona godišnje zakup plaća 500.000 evra, a da nove na tržištu koštaju 570.000, a polovne oko 240.000 evra", ističe Babić.

Ukazao je i da je za Voždovac izdvojeno svega 13,5 miliona dinara, iako ta opština ima 200.000 stanovnika.

Babić je izjave iz DS-a, koje je danas izneo šef poslanika te stranke u Skupštini Srbije Borislav Stefanović, da ništa u toj opštini nije učinjeno, ocenio besmislenim i pozvao Stefanovića i sve članove DS-a da zajedno sa njim krenu u obilazak Voždovca kako bi im pokazao šta je sve u toj opštini za tako mali iznos učinjeno.

Član opštinskog veća SNS-a Voždovca Aleksandar Savić je ukazao na činjenicu da je ta opština u protekle četiri godine bila zapostavljena od gradskih vlasti, ali je, uprkos tome, obnovljeno 15 škola, napravljena su igrališta i izgrađene sportske sale u Jajincima i Ripnju.

Savić je najavio da će do kraja školske godine 14 osnovnih škola u toj opštini dobiti video nadzor, čime se SNS "bori protiv narkomanije i kriminala".

SNS nema ništa protiv otvaranja tajnih dosijea

Zoran Babić je poručio da SNS nema ništa protiv otvaranja tajnih dosijea, niti da se o tome razgovara u Skupštini, ali da Srbija u ovom trenutku ima mnogo važnije probleme koje mora da reši.

"Ponosni smo na sve što smo uradili u proteklih pet godina od osnivanja stranke, posebno na ono što smo uradili u okviru Vlade, preduzeća, gradova i opština u kojima je SNS na vlasti. Otvaranje dosijea je politička tema koja treba da dočeka politički konsenzus, a ne mesto gde ćemo se prepucavati. SNS i ja lično nemamo nikakav problem s tom temom", rekao je Babić.

Prema njegovim rečima, ta stranka, a, kako kaže, prvenstveno lider SNS-a i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, uvela je princip da se kriminal i korupcija sakncionišu "ma sa koje strane dolazili i iza čije god se članske karte skrivali".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.