SDS: SNS unazađuje Srbiju

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: SNS unazađuje Srbiju

Imenovanje Milorada Grčića za vršioca dužnosti direktora EPS-a je dokaz da SNS nema stručne kadrove, ocenjuje Socijaldemokratska stranka. U saopštenju se navodi i da naprednjaci "poštujući isključivo kriterijum stranačkog zapošljavanja nastavljaju da unazađuju sve sektore".
SDS je u saopštenju ocenila da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je imenovanje Grčića "poslednje u nizu katastrofalnih kadrovskih rešenja SNS" i postavila pitanje "šta bivšeg vlasnika pečenjare iz Obrenovca, kvalifikuje za obavljanje ovako odogovorne funkcije".
"Premijer pokušava da prepričavanjem izvučenih iz konteksta rečenica Borisa Tadića, skrene pažnju sa činjenice da je Srbija na poslednjem mestu u regionu po svim ekonomskim parametrima, a da on nema odgovor na taj problem i kadrove koji mogu da se nose sa naraslim problemima. Smatra i da će proći neopaženo da je na mesto direktora EPS-a postavljena osoba za koju se ne zna koju je srednju školu završila i sa sumnjivom diplomom ekonomiste, koja je stečena tek pre nekoliko godina", dodaje se u saopštenju.
Kako se navodi, novi direktor EPS-a je od 2012. godine "neslavnu reputaciju stekao obavljajući funkciju direktora PD Kolubara, najvećeg proizvođača uglja u Srbiji i oslonca elektro-energetskog sistema Srbije".
"Podsećamo da je u vreme dok je bio direktor Kolubare, pod čudnim okolnostima potopljen najveći površinski kop Tamnava Zapad, što je za posledicu imalo smanjenje proizvodnje uglja za sedam miliona tona. U vreme kada je Grčić bio direktor Kolubare otkopana je najmanja količina otkrivke u poslednjih 20 godina, što će imati znatne posledice po proizvodnju uglja u narednim godinama", saopštio je SDS.
Ta stranka je navela da u vreme dok je Grčić bio na funkciji nije pokrenuta nijedna strateška investicija, već da se uglavnom otkopavao ugalj sa kopova na kojima je priprema za otkopavanje uglja obavljena pre njegovog dolaska na čelo Kolubare.
"Očigledno je da SNS nema kvalitetne kadrove za obavljanje najodgovornijih poslova, kao i da su opet politika i stranačko imenovanje pobedili struku i znanje. SNS je i ovim kadrovskim rešenjem još jednom demonstrirala neodgovoran odnos prema najvažnijim resursima ove zemlje", naveo je SDS.
U saopštenju je ocenjeno da je "poruka ovog imenovanja zapravo da su energetska stabilnost i energetska bezbednost države manje važni od toga da se nestručni kadrovi SNS postave za direktore javnih preduzeća".
"Ovo je još jedan dokaz obmana i lažnih obećanja ove vlade koja je obećala departizaciju i stručne ljude na odgovornim mestima, a očigledno da je zakon koji je donet u tu svrhu samo mrtvo slovo na papiru, baš kao i sva zakonska i reformska rešenja kojima se ova vlada hvali", saopštio je SDS.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.