S kim će SPO na izbore?

Izvor: B92, 31.Okt.2011, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S kim će SPO na izbore?

Beograd -- Istraživači javnog mnjenja slažu se da samostalno na izbore mogu veliki igrači DS i SNS, a izdvajaju i ko će to sigurno proći cenzus: SRS, DSS, LDP, SPS i URS.

Nema dileme da će SPO napraviti predizborni savez, jer samo tako, kažu istraživači javnog mnjenja, može opet da uđe u parlament.

Dilema se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javlja kod pitanja s kim će SPO, piše Politika. Ministar Srđan Srećković naginje sadašnjem glavnom koalicionom partneru, DS-u, ali deo funkcionera SPO-a preferira LDP.

„Odbacivanje saradnje sa LDP-om i srodnim partijama je lični stav Srećkovića, kojem je već duže vreme bliža politika DS-a, nego politika SPO-a”, rekao je Žika Gojković u pisanom saopštenju Pokrajinskog odbora SPO za Vojvodinu. Prethodno je Srećković odgovarao na spekulacije o formiranju nove predizborne koalicije koju navodno okuplja Čedomir Jovanović, računajući na SPO, SDU Žarka Koraća i SDPS Rasima Ljajića.

Za sada nema ni ozbiljnih potvrda, ni uverljivih demantija da se o ovakvoj koaliciji razmišlja, ali izvesno je da je ovakva kombinacija moguća, kao i da se do samih izbora vrlo lako mogu ugovoriti i drugačiji savezi. To je za mnoge učesnike predstojeće izborne utakmice jedini siguran put do republičkog parlamenta.

Kako piše Politika, nema dileme da će se SPO uhlebiti na nekoj izbornoj listi, jer, kakav je trenutni raspored stranačkih rejtinga, malo je ozbiljnih stranaka koje će odbaciti mogućnost da svom biračkom telu pridodaju i one koji su još lojalni glasači stranke Vuka Draškovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.