S.Palanka: DS-SNS-SPO-DSS na vlasti

Izvor: B92, 26.Jul.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S.Palanka: DS-SNS-SPO-DSS na vlasti

Smederevska Palanka -- Opštinski odbori DS, SNS, SPO i DSS potpisali su koalicioni sporazum o zajedničkom formiranju odborničke većine u Skupštini opštine Smederevska Palanka.

Kako je navedeno u saopštenju opštinskog odbora DS u Smederevskoj Palanci, ta stranka je krajem maja formirala opštinsku vlast sa Socijalističkom partijom Srbije, ali je zbog nestabilnih odnosa u koaliciji, koji se odražavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na funkcionisanje lokalne samouprave, uz saglasnost viših stranačkih organa, odlučila da izađe iz koalicije.

Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke i aktuelni predsednik opštine Radoslav Milojičić Kena rekao je da su DS, SNS, SPO i DSS na svojim opštinskim odborima, i od višeg stranačkog rukovodstva dobile saglasnost za tu koaliciju.

"U interesu građana treba da ostavimo naše političke razlike u drugom planu. Treba da se bavimo pitanjima da li imamo vode u gradu, da li je uređena infrastruktura, i sličnim stvarima", rekao je Milojičić, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Opštinskog odbora SNS Radoslav Simić rekao je da je njima interes da uđu u vlast, jer će na taj način dobiti priliku da nešto promene.

On je dodao da će predstavnici stranaka koje potpisuju sporazum, formirati zajedniče timove, u cilju rešavanja problema u palanačkoj opštini.

Sednica SO Smederevska Palanka, na kojoj treba da bude potvrđena nova skupštinska većina zakazana je za 2. avgust.

Prema koalicionom sporazumu, na čelu opštine i dalje će biti aktuelni predsednik, Radoslav Milojičić Kena, dok je SNS-u pripalo mesto predsednika Skupštine opštine i potpredsednika opštine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS i SNS zajedno na vlasti u Smederevskoj Palanci

Izvor: Kurir, 26.Jul.2012

Demokrate su u maju formirale opštinsku vlast sa SPS, ali su zbog nestabilnih odnosa u koaliciji raskinuli sporazum..SMEDEREVSKA PALANKA - U Smederevskoj Palanci opštinski odbori Demokratske stranke i Srpske napredne strane potpisali su danas sporazum o zajedničkom formiranju vlasti, nakon odluke...

Nastavak na Kurir...

DS i SNS zajedno na vlasti u Smederevskoj Palanci

Izvor: Blic, 27.Jul.2012, 00:45

U Smederevskoj Palanci opštinski odbori Demokratske stranke i Srpske napredne stranke potpisali su danas sporazum o zajedničkom formiranju vlasti, nakon odluke demokrata da raskinu koalicioni sporazum sa socijalistima...Sa DS-om i SNS-om u novoj lokalnoj koaliciji će, kako je saopšteno biti i Srpski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.