Ružić: SNS nas neće uslovljavati

Izvor: B92, 15.Jan.2012, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: SNS nas neće uslovljavati

Beograd -- SPS će na izborima osvojiti oko 40 mandata i biće u novoj vladi. Tomislav Nikolić ne može da postavlja uslove, kaže predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić.

"Uveren sam da će lista čiji će noseći stub biti SPS, predvođen predsednikom Dačićem, osvojiti oko 40 mandata", kaže Ružić.

Ružić je uveren da će ponovo biti u koaliciji sa PUPS-om, pošto bi bilo "politički neodgovorno zameniti tim koji dobija i donosi dobrobit svim kategorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanovništva".

Na najavu Tomislava Nikolića da će pozvati PUPS da se priključi širokom pokretu koji će predvoditi naprednjaci i da će taj pokret odneti sigurnu pobedu na izborima, Ružić kaže Nikolić ima pravo na „demagoške predizborne apele", ali da oni neće imati efekta.

„Nikolić, naravno, ima legitimno pravo da upućuje demagoške predizborne apele gospodi Ljajiću i Krkobabiću, čime i sam nesvesno potvrđuje da samostalno SNS sa NS, PSS i Vulinovim pokretom nema šansu da osvoji većinu. SDP I PUPS su programski i ideološki jasno profilisani, imaju svoju političku samosvojnost, i uveren sam da im je to ideja vodilja pri izboru političkih partnera. "Istorijske" izjave Nikolića o povlačenju iz politike ukoliko ne dođe na vlast više su znak slabosti nego iskrene spremnosti za tako nešto", kaže Ružić.

On dodaje da Nikolić ne može da postavlja preduslove SPS-u.

„Socijalisti i DS, predsednici Dačić i Tadić, u prethodne četiri godine učinili su nešto što je bilo nezamislivo prethodne dve decenije. To, s početka često osporavano, tehničko partnerstvo, preraslo je u strateško, s vidnim rezultatima. Građani će odlučiti o tome ko će pojedinačno odneti pravu ili Pirovu pobedu, a koalicioni kapacitet i politička aritmetika određuju ko će biti u prilici da formira vladu", kaže Ružić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.