Izvor: BujanovackiGlas.info, 09.Dec.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogovi u vreći: Ništa od zajedničke srpske liste

Nenad Mitrović kaže odustaje od razgovora jer SNS, kao najjača stranka, ne želi da trpi nerealne zahteve i ambicije drugih i da će posle praznika naprednjaci preuzeti novu inicijativu po ovom pitanju. Na drugoj strani, Života Matić, koordinator stranačkih razgovora, objašnjava da ga je Stojanča Arsić obavestio kako će on preuzeti ulogu organizatora sastanaka. Arsić kaže da članovi radne grupe za izradu >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << jedinstvene liste poslednjih dana nisu imali nikakvih aktivnosti  BUJANOVAC, 09. decembar  2015. (Bujanovačke) – Po svoj prilici, ideja o formiranju zajedničke srpske liste za predstojeće lokalne izbore ostaće samo to – ideja. Nenad Mitrović rekao je za naš portal da Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS)  u Bujanovcu, čiji je predsednik, odustaje od pokušaja stvaranja zajedničke liste srpskih stranaka za lokalne izbore jer, kako je objasnio, on i SNS kao najjača stranka nisu spremni da učestvuju u političkim razgovorima u kojima partneri nastupaju sa neiskrenim namerama i nerealnim ambicijama.
– Žao mi je što propada još jedna inicijativa o ukrupnjavanju srpske političke scene u Bujanovcu. Mi u SNS smo podržali nameru Živote Matića i lokalnog PUPS-a, čiji je on šef, uvereni da će predstavnici drugih političkih opcija biti spremni da iskreno rade na ovom političkom projektu koji je bujanovačkim Srbima preko potreban –kaže Mitrović.
On dodaje da je ovakvu odluku doneo obzirom na činjenicu da je, mimo uobičajene političke procedure, Života Matić, kao inicijator ove ideje, „razvlašćen“ da koordinira aktivnostima unutar srpskog političkog bloka.

Žao mi je što propada još jedna inicijativa o ukrupnjavanju srpske političke scene u Bujanovcu-kaže Nenad Mitrović Života Matić, koji je nekoliko puta za medije izjavljivao da će istrajati u nameri da bujanovački Srbi definitivno dobiju jedinstvenu listu, potvrdio je da je isključen da koordinira u ovim razgovorima.
– Prilikom poslednjeg susreta, dr Stojanča Arsić me je obavestio da „ja više ne brinem o tome“ i da će on preuzeti „ulogu sazivača“ i aktivnosti oko formiranja zajedničke liste – kaže Matić.
On dodaje da će PUPS, imajući pre svega u vidu interese lokalnih Srba, iskreno prići ovoj ideji koja god politička opcija bude na sebe preuzela odgovornost da formira zajedničku listu.

Prilikom poslednjeg susreta, dr Stojanča Arsić me je obavestio da „ja više ne brinem o tome“ i da će on preuzeti „ulogu sazivača“ i aktivnosti oko formiranja zajedničke liste – tvrdi Života Matić Arsić je u telefonskom razgovoru  bio iznenađen ovim izjavama Mitrovića i Matića, čak i zatečen podatkom da se OO SNS isključuje iz daljih aktivnosti.
– Poslednjih nekoliko dana mi, članovi radne grupe za izradu predloga „jedinstvene srpske liste“, nismo imali nikakvih aktivnosti po ovom pitanju. Za dan, dva, ili tri videćemo se i dogovoriti o daljim aktivnostima – kaže Arsić.
On dodaje da se sa Mitrovićem nije video nekoliko dana i da prvi put čuje da se bujanovački naprednjaci isključuju iz ove inicijative.
Mitrović,  na pitanje ko je i zašto od političkih lidera bujanovačkih Srba, ovako na prečac razvlastio Matića u koordiniranju aktivnosti na formiranju zajedničke srpske liste za lokalne izbore, odgovara:
– Čekajući bezuspešno poziv za planirani sastanak komisije, gospodin Života Matić me je obavestio da je taj posao koordinacije srpskih političkih subjekata u Bujanovcu, na sebe samoinicijativno preuzeo dr Stojanča Arsić.

Poslednjih nekoliko dana mi, članovi radne grupe za izradu predloga „jedinstvene srpske liste“, nismo imali nikakvih aktivnosti po ovom pitanju. Za dan, dva, ili tri videćemo se i dogovoriti o daljim aktivnostima – najavljuje Stojanča Arsić Mitrović objašnjava da stvari ne idu planiranim putem i da ovakav politički zaokret pokazuje da ideji ukrupnjavanja političke scene u Bujuanovcu svi lideri stranaka i političkih opcija nisu prišli sa iskrenim i poštenim namerama.
– Kao najjača politička snaga u Bujanovcu, mi ćemo sačekati da prođu novogodišnji i božićni praznici, pa ćemo, krajem januara ili početkom februara mi inicirati zajednički dogovor o ovoj temi, jer za bujanovačke Srbe nema važnijeg pitanja od ovog – zakljuje Mitrović.
I drugi srpski politički akteri, sa kojima su „Bujanovačke“ kontaktirale proteklih dana, izrazili su veliki stepen sumnje da će Srbi uspeti da se dogovore o ovom važnom pitanju.
-Svim, ponavljam svim učesnicima u ovom razgovoru, srpski interesi su u drugom planu. Liderima bujanovačkih Srba je bitnije je koje će mesto oni zauzeti na toj listi. Voleo bih da grešim, ali sam skoro siguran da mi u Bujanovcu još dugo godina nećemo imati jedinstvenu srpsku listu – kaže jedan od lidera, koji je želeo da ostane anoniman.
(Naslovna fotografija TV N1)
 
 

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.