Razočarani funkcioner: SNS u Nišu više ne postoji

Izvor: JužneVesti.com, 14.Mar.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razočarani funkcioner: SNS u Nišu više ne postoji

Aktuelni potpredsednik parlamenta u niškoj Opštini Pantelej Dejan Rajković kaže da je istupio iz SNS jer ne želi da bude tamo gde je kandidat za predsednika opštine neko ko diplomira u 62. godini i menja stranke za svake izbore.

“Ne želim da budem kandidat na odborničkoj listi tamo gde tast postavlja zeta, zet svastiku, deda unuka, tamo gde je podlost model ponašanja, a lukavstvo se zove politika”, samo je deo dugog Rajkovićevog pisma koje je javna ostavka i koje završava >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa:

Ne želim da budem ni član Srpske napredne stranke jer je ona u Nišu prestala da postoji - piše Rajković.

Kako kaže, stavove koje je izneo u pismu i sve što ga je nateralo da ode iz Srpske napredne stranke nije se javilo preko noći, ali je verovao da će stvari krenuti na bolje.

Do formiranja izbornih lista gajio sam nadu da možda nešto može da se promeni, a nakon izbora nosioca liste shvatio sam da ne može. Moje istupanje iz SNS je lični čin - pojašnjava Rajković.

U svom pismu aludira na nedavno diplomiranje Bratimira Vasiljevića, doskorašnjeg narodnog poslanika i nosioca liste SNS na Panteleju, ali i na druge brojne probleme u ovom odboru SNS, ali i u gradu.

Ostvaren i privatno i poslovno, u godinama kada kraj sebe imam ženu koja me voli i troje dece kojima sam uzor, pomislio ...

Još uvek aktuelni zamenik predsednika Skupštine opštine Pantelej i dojučerašnji kandidat za odbornika u ovoj opštini svoju ispisnicu i razloge iščlanjenja, kako kaže, dostavio je i Gradskom odboru SNS, predsedniku stranke Aleksandru Vučiću i predsedniku Izvršnog odbora SNS.

Da stvari među niškim naprednjacima “ne štimaju” jasno je odavno, a to je eksaliralo raspuštanjem odbora, stvaranjem povereništva koje nije uspelo da pomiri zaraćene strane što se na kraju manifestovalo i najavom donedavnog narodnog poslanika SNS Momira Stojanovića da će sa grupom naprednjaka samostalno izaći na lokalne izbore.

Ne vidim razliku izmedju ta dva krila u SNS. Ne bih ni izašao iz stranke da sam mislio da se priključim nekoj drugoj frakciji. Ja sam jednostavno hteo da potpuno jasno završim tu priču - rekao je Rajković.

I dok jedni napuštaju SNS drugi mu se priključuju, pa je tako nedavno posle više od decenije provedene u SPS, pristupnicu Srpske napredne stranke potpisao i predsednik Opštine Medijana Momčilo Radojičić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.