Radikali optužuju DS i SNS

Izvor: RTS, 22.Feb.2011, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali optužuju DS i SNS

SRS optužuje DS da finansijski pomaže naprednjake. Poslanik radikala Nemanja Šarović kaže da je iz budžeta opština Zemun i Voždovac isplaćeno 8,4 miliona dinara firmi "Plofajler tim" u kojoj je zaposlen Aleksandar Vučić.

Srpska radikalna stranka optužila je Demokratsku stranku da finansijski i medijski

podržava Srpsku naprednu stranku i da "zatvara oči" pred zloupotrebama u finansiranju naprednjaka.

Na konferenciji za novinare u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije, poslanik SRS Nemanja Šarović kazao je da je za godinu dana iz budžeta opština Zemun i Voždovac, u kojima su na vlasti naprednjaci, isplaćeno 8,4 miliona dinara firmi "Plofajler tim", u kojoj je zaposlen zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić, i u kojoj prima platu od 78.000 dinara.

Šarović je zatražio od nadležnih da provere finansije opština Zemun i Voždovac kao i firme "Profajler tim". Poslanik radikala je dodao da postoji "javna ili polujavna ljubav DS i SNS i da je SNS čedo DS-a".

Šarović je pitanje finansiranja SNS pokrenuo danas i u skupštinskoj sali kada je naveo da SNS "nemilice troši novac, posebno u predizbornim kampanjama, uprkos tome što je to jedina stranka koja ne dobija iz budžeta nijedan dinar, jer nije učestvovala na izborima, nego su mandate stekli krađom i podrškom DS-a".

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je novinarima u parlamentu da je besmisleno komentarisati optužbe SRS-a na račun DS-a.

"To je smešno. Oni (SRS) će sada nas optužiti i za to što Tomislav Nikolić uopšte postoji. Oni su ga napravili, kovali u zvezde, oni su mu dali rejting, oreol najboljeg kandidata u ovoj zemlji, dali su mu sve što on (Nikolić) sada ima i koristi", rekla je Kolundžija.

Prema njenim rečima, za SRS bi bilo najbolje da se suoči sa sopstvenom odgovornošću da je stvorio Tomislava Nikolića onakvog kakav jeste i da će im to pomoći da nađu svoj politički prostor ne pokušavajući da krivce nalaze u drugima.

"Tomislav Nikolić je za nas jednako SRS", rekla je Kolundžija.

Optužbe SRS-a odbacio je i predsednik SNS-a Tomislav Nikolić u skupštinskoj sali, uz opasku da oni koji tako govore prolaze, a da oni koje napadaju ostaju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.