Promena vlasti u Merošini

Izvor: NiskeVesti.rs, 08.Apr.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promena vlasti u Merošini

U Opštini Merošina vlast sadi čine dve Grupe građana, Jedinstvena Srbija i Demokratska stranka. Na juče održanoj vanrednoj sednici  Skupštine došlo je do potpunog obrta. Umesto da Naprednjaci i Socijalisti smene predsednike opštine i skupštine, smenjeni su zamenici predsednika iz njihovih redova.

Pre mesec dana deo predstavnika Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije formirali su Grupe građana u opštini Merošina.
"Formirao sam Grupu >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << građana kada sam shvatio da neću biti na listi Srpske napredne stranke i tako krenuo na lokalne izbore. Isto to je uradio i predsednik Skupštine koji je u SPS-u", kaže za Niške Vesti predsednik Opštine Merošina Bojan Nešić.
Odbornici SNS-a i SPS-a su podneli zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine opštine kako bi smenili predsednike Opštine i Skupštine. Oni nisu imali većinu za svoje namere na juče održanoj vanrednoj sednici, ali su novoformirane Grupe građana uz pomoć Demokratske stranke imali većinu i smenili zamenike Opštine i Skupštine.
"Mi smo imala većinu i smenili smo zamenika predsednika Opštine Merošina i zamenika Skupštine opštine", ističe Nešić.
Na mesto zamenika predsednika opštine Merošina postavljen je Nikola Nedeljković iz Demokratske stranke, a umesto zamenika predsednika Skupštine Slaviša Stević takođe iz DS.
Takođe je došlo do smene i vršioca dužnosti direktora Doma kulture kome je istekao mandat od godinu dana, pa je na njegovo mesto na predlog DS-a postavljena Aleksandra Golubović. 
U Merošini na vlasti su dve Grupe građana-jedna koju su formirali naprednjaci i droga koju su formirali socijalisti, Jedinstvena Srbija i Demokratska stranka.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Povezane vesti

Naprednjaci i DS smenili SNS u Merošini

Izvor: JužneVesti.com, 08.Apr.2016

Način na koji je promenjena vlast u Merošini nije nimalo jednostavan. Nakon što su SNS i SPS pokušali da smene opštinske rukovodioce iz svojih redova, došlo je do preokreta. Deo njihovih odbornika se odvojio i vlast formirao sa DS.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.