Pritvorenici štrajkuju glađu u CZ-u

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2011, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvorenici štrajkuju glađu u CZ-u

Oko 1.500 pritvorenika beogradskog Centralnog zatvora počeli su štrajk glađu, tražeći da se ubrzaju sudski postupci protiv njih. Pritvorenici tvrde da njihov štrajk nema političku pozadinu, kao i da nemaju veze sa jučerašnjim mitingom Srpske napredne stranke.

"Datumi su se slučajno poklopili", tvrdi jedan pritvorenik. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Štrajkači su nadležnima u sudovima i Ministarstvu pravde dali rok od pet dana da odluče o njihovim zahtevima.

"Neki od nas su u pritvoru i po dve godine, a još se ne zna kada će nam suđenja biti završena. Tražimo da nam se jedan dan proveden u istražnom pritvoru računa kao dva dana u zatvoru. Zahtevamo i da posle dve trećine odležane kazne dobijemo uslovni otpust", poručili su pritvorenici, koji su počeli da odbijaju posete rođaka i primanje paketa.

Ispred CZ-a u Bačvanskoj 14 juče su se u 9 sati okupili njihovi rođaci i prijatelji koji su hteli da ih podrže, ali im je naređeno da se raziđu. "Ako ne odobre naše zahteve, nastavićemo sa štrajkom", rekao je pritvorenik iz CZ-a.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.