Preokret: Vikend hapšenja - predizborni manevar SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret: Vikend hapšenja - predizborni manevar SNS

Pokret za preokret poručio je danas da su hapšenja osumnjičenih za korupciju predizborni manevar Srpske napredne stranke sa ciljem da se skrene pažnja sa sve težeg života građana i sve veće korupcije.

Kako se navodi u saopštenju te stranke, cilj je da se prikrije i prošlonedeljni "debakl" srpskog pravosuđa, usled oslobađajućih presuda onima koje je godinama aktuelna vlast označavala kao simbol kriminala u Srbiji, pa sada država može da očekuje i velike materijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izdatke za odštetu.

"Da bi se to prikrilo sprovedena je spektakularna akcija hapšenja i sudeći po dosadašnjim slučajevima, time je i završena političko-medijska predstava, a pravna država ostala još jednom poražena", navodi se u saopštenju.

Kako ta stranka objašnjava, reč je o već viđenom medijskom scenariju, kao i pred prethodne parlamentarne, ali i pojedine lokalne izbore, po kojima nema gotovo nijedne pravosnažne presude.

Pokret za preokret u saopštenju pita premijera Aleksandra Vučića i SNS "kako to da su sva dosadašnja spektakularna hapšenja bila tempirana baš u predizbornom periodu, kako to da je za neke dovoljan poligraf, a drugima se za obezbeđenje dokaza stavljaju lisice i zatvaraju se u ćelije".

Stranka takođe pita i da li je moguće da niko nije uhapšen, ni priveden za krivična dela koja su dovela do smrti sedmoro ljudi u helikopterskoj nesreći, kao i zašto nema nikakve istrage o načinu sticanja 24 stana u Bugarskoj.

Pokret za preokret je zaključio da su jučerašnja hapšenja i teorija o državnom udaru rezultat političke manipulacije i upozorilo da je društvena opasnost sada još veća jer su u manipulaciju uključeni tužilaštvo, policija i sudstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.