Predlog odbornika za odlaganje privatizacije NTV nije izglasan ! (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 29.Maj.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog odbornika za odlaganje privatizacije NTV nije izglasan ! (VIDEO)

Sednica Skupštine Niša, koja je 14. maja prekinuta zbog nedostatka kvoruma, nastavljena je i završena danas, a iako je obećano, gradski parlament nije usvojio inicijativu za odlaganje privatizacije Niške televizije.
Uprkos čestom nedostatku kvoruma, što je obeležilo nekoliko zasedanja unazad – vlast u Nišu i dalje tvrdi da je stabilna i da razloga za sumnju u to nema. Dok predsednik Skupštine za jun najavljuje još dva zasedanja, opozicija navodi da krizu vladajuće koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ali i unutar same Srpske napredne stranke, najbolje opisuje činjenica da gradski urbanista ni danas nije izabran.

Predlog da se zakonski rok za privatizaciju NTV-a – koji je za mesec dana – odloži, za govornicom je 14. maja podneo odbornik Srpske napredne stranke Momir Stojanović.
Stojanović, koji je i narodni poslanik, danas je, međutim, odbio da prokomentariše razloge zbog kojih se na najavljenu inicijativu – naglo zaboravlja. I predsednik Skupštine rekao je za NTV pred sam kraj današnjeg zasedanja, da inicijativa Momira Stojanovića za odlaganje privatizacije, u formalnom obliku, do njega nije došla.
Na današnjem zasedanju DSS je zvanično predložio da Skupština donese Odluku o pokretanju inicijative za formiranje regionalnog javnog servisa, a predlažu i da se NTV pripoji Niškom kulturnom centru, čime bi se izbegla privatizacija, odnosno propadanje. Ta inicijativa pred odbornicima najranije može da se nađe tek na narednom zasedanju, za koje se još zvanično ne zna kada će biti. S obzirom da je 30. jun krajnji rok za privatizaciju medija, ova se inicijativa može smatrati potencijalno zakasnelom ali njen podnosilac Milan Lapčević kaže da o tome treba da razmišlja neko drugi.
Uprkos čestom nedostatku kvoruma, što je obeležilo nekoliko poslednjih zasedanja gradske skupštine – vlast u Nišu i dalje tvrdi da je stabilna i da razloga za sumnju u to nema, dok opozicija navodi da krizu vladajuće koalicije ali i unutar same Srpske napredne stranke, najbolje opisuje činjenica da ni danas nije izabran gradski urbanista jer su opozicioni ali i deo odnornika vlasti, pokazali jedinstvo u stavu da predložena Tamara Jovanović ne treba da bude na toj funckiji. Sloge je, međutim, bilo oko novog gradskog javnog pravobranioca, koji je danas postavljen, a Skupština je potvrdila mandat i direktoru Aerodroma Vladici Đurđanoviću, koji je bio u VD statusu. Usvojena je i Odluka o osnivanju preduzeća ,,Niški region DOO“ koje bi trebalo da se bavi preradom otpada iz Niša i koje, kako je medijima obećano, neće biti dodatni teret poreskim obveznicima koji pune gradski budžet.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.