Potpisan sporazum o vlasti na Voždovcu

Izvor: RTS, 17.Jan.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum o vlasti na Voždovcu

Naprednjaci i narodnjaci potpisali koalicioni sporazum o formiranju vlasti na Voždovcu. Konstitutivna sednica Skupštine sutra, izvršna vlast biće izabrana za nedelju dana.

Predstavnici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije potpisali su sporazum o formiranju vlasti na Voždovcu, dan uoči održavanja konstitutivne sednice Skupštine opštine.

Predsednik Skupštine opštine biće naprednjak Milan Rajković, njegov zamenik Marko Sarić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (DSS-NS), dok će sekretar biti Danica Simeunović (SNS), a njen zamenik Branislav Nedeljković (DSS-NS).

Sporazum, koji definiše četiri principa, potpisali su predsednici beogradskih odbora tih stranaka Nebojša Stefanović, Andreja Mladenović i Borivoje Borović, koji su najavili da će izvršni organi vlasti, odnosno predsednik Opštine i Izvršno veće, biti izabrani u roku od nedelju dana po konstituisanju vlasti u toj opštini.

Stranački predstavnici, na konferenciji za novinare, nisu međutim obelodanili ime budućeg prvog čoveka te opštine, već su najavili da će to uraditi za nekoliko dana.

Četiri principa za koalicionu vlast u opštini

Prema rečima Stefanovića, sporazum definiše četiri principa na kojima će se saradnja tih stranaka bazirati, a to su briga o građanima, javnost u radu i borba protiv korupcije, modernizacija uprave i ravnomeran razvoj opštine.

"Ova opštinska vlast se neće baviti ni parcelizacijom, ni osvajanjem funkcija, ovo je moje, a ovo je tvoje, mi formiramo vlast, koja treba da funkcioniše za sve građane Voždovca. Zbog toga smo se i vodili time da izaberemo profesionalne ljude", rekao je iz SNS Nebojša Stefanović.

Mladenović je, po potpisivanju sporazuma, istakao da će koalicija naprednjaka i narodnjaka biti odgovorna i da neće izneveriti očekivanja građana, te da će te stranke na pravi način voditi opštinu.

"Smatramo da će upravo koalicija ove tri stranke SNS, DSS, NS na pravi način voditi opštinu Voždovac i da je opština Voždovac upravo jedan pokazatelj da su ove promene koje su usledile na opštini Voždovac potrebne celoj Srbiji i da je potrebno uraditi korenite promene i na nivou grada i na nivou Srbije", rekao je iz DSS-a Andreja Mladenović.

Borović je izrazio zadovoljstvo zbog, kako je rekao, brzog i lakog dogovora stranaka, te istakao da su dogovoreni principi srž te koalicije i da će u potpunosti raditi na njihovom sprovođenju.

Na ponovljenim izborima u opštini Voždovac, održanim 6. decembra, naprednjaci su osvojili 26 mandata, lista "Za evropski Voždovac" 20, koaliciji DSS-NS pripalo je šest, a SPS-PUPS-JS četiri odbornička mesta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradjani Voždovca sutra dobijaju novu vlast

Izvor: SrbijaNet.rs, 17.Jan.2010

Gradjani Voždovca sutra će, na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine, posle više od 10 meseci, dobiti novu opštinsku vlast, koju će formirati naprednjaci i narodnjaci. Na konstitutivnoj sednici će, za predsednika Skupštine opštine Voždovac, prema najavama iz koalicije SNS i DSS NS,

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Nova vlast na Voždovcu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2010

Predstavnici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije potpisali su danas koalicioni sporazum o formiranju vlasti u opštini Voždovac, na osnovu kojeg bi u ponedeljak, na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine, trebalo da bude formirana opštinska uprava...Građani Voždovca...

Nastavak na Vesti-online.com...

Voždovac vodi koalicija sns-dss-ns

Izvor: Glas javnosti, 18.Jan.2010, 07:45

Vlast na Voždovcu biće sastavljena od članova Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije. Predstavnici ovih partija potpisali su sporazum juče, dan uoči održavanja konstitutivne sednice Skupštine opštine...Predsednik Skupštine opštine biće naprednjak Milan Rajković,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.