Poslanička pitanja i vrh bezobrazluka

Izvor: Akter, 25.Feb.2016, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanička pitanja i "vrh bezobrazluka"

Opozicija je ponovo danas protestovala što su premijer i predstavnici vlade izbegli da dođu u parlament i odgovaraju na njihova poslanička pitanja

, a poslanik SNS Aleksandar Martinović zapitao da li hoće da kažu da Vlada Srbije beži iz Skupštine od "političkih gromada i veličina kao što su Vladimir Pavihević, Zoran ŽIvković i lider masovnog veoma snažnog Pokreta za preokret Janka Veselinovića".

Skupština danas ne zaseda i to je, po poslovniku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << razlog što premijer i ministri nisu u skupštini, rekao je Martinović i dodao:

"Vlada nema čega da se plaši, a premijer Vučić je politički šampion u političkim duelima u Skupštini i ako nekog ne bi trebalo da se plaši, onda su to ovi smešni lideri opozicije u jednoj, dve, ili 10 kolona".

Martinovića je isprovocirao lider Nove stranke Zoran Živković, koji je u izjavi novinarima istakao da je “vrh bezobrazluka” to što je premijer Aleksandar Vučić danas bio u zgradi Skupštine na jednom skupu, a "ponovo je pobegao od pitanja”.

I poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović pitao je premijera zašto ne odustaje od navodne namere da ovi izbori budu nepošteni i da se završe kroz kupovinu glasova i pritiske na građane i ucene.

On je premijera upitao i zašto do danas nije odgovorio na poziv opozicije za sastanak na kom bi se raspravljalo o stvaranju uslova za poštene izbore, kao i da li pristaje da se povuče “nakon gubitka narednih izbora, odnosno da li je spreman da prizna rezultate izbora”.

Veselinović je postavio pitanje budućem premijeru šta će učiniti da zaustavi propadanje Srbije, na šta je Živković kroz smeh rekao da ne zna kome su upućena pitanja kao budućem premijeru.

"Ja sam bio spreman da odgovorim, ali neću da prejudiciram ništa", rekao je Živković kroz smeh.

Martinović je reagujući na Živkovićev komentar rekao je da je danas veliki dan za srpski parlamentarizam i demokratiju, jer su građani saznali da je kandidat DS za predsednika vlade Zoran ŽIvković "svetski šampion u manipulaciji sa poljoprivrednim subvencijama, lažima, izmišljanju afera".

"On je svetski šampion u poznavanju ljudi poput Arkana, Legije, dobar je poznavalac muzičkog repertoara jedne estradne zvezde, koju je pomenuo u svom izlaganju. Građani mogu danas potpuno jasno da znaju šta ih čeka ako DS pobedi", rekao je Martinović.

Čeka ih kako je istakao, sve što su trpeli od 2000. do 2012. godine:

"Čeka ih pljačka, kriminal, korupcija, da se privatizuje možda još neko državno preduzeće koje nisu uspeli da privatizuju, da se otme još neka subvencija, da se još negde u novembru ili decembru mesecu zasadi neki vinigrad, pa da se retroaktivno dobije više od million evra", rekao je Martinović.

On je istakao da je ubeđen da građani takvu alternativu neće prihvatiti.

Martinović je izjavio da se opozicija služi brutalnim pravno-politčikim manipulacijama, a to je da Vlada Srbije navodno beži iz Skupštine od “političkih gromada i veličina kao što su Vladimir Pavihević, Zoran ŽIvković, lider masovnog veoma snažnog Pokreta za preokret Janka Veselinovića”.

On je istakao da je poslovnik jasan, te da je vlada dužna da dođe u parlament i odgovora na pitanje poslanika poslednjeg četvrtka u mesecu, ukoliko tog dana skupština zaseda.

“Skupština danas ne zaseda. To je jedan jedini formalni razlog zašto vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem nije danas prisutna u Narodnoj skupštini. Nikakav strah od Pavicćevića, ŽIvkovića, Veselinovića ili bilo koga drugog”, rekao je Martinović novinarima u skupštinskom holu.

“Ako Vučić nekog ne bi trebalo da se plaši, onda su to ovi smešni lideri opozicije u jednoj, dve, ili 10 kolona. Jedini razlog je taj što skupština danas ne zaseda. A i kada zaseda i kada je Vučić prisutan, videli ste da onda nikoga nema, da onda beže, izmišljaju razloge zašto se ne nalaze u sali, navodno drže tribinu, obavljaju neke važne političke aktivnosti, svuda ih ima jedino ih nema u skupštinskoj sali”, poručio je Malrtinović.

On je ponovio da vlada nema čega da se plaši i da ide ponosno na izbore.

"Mislim da je građanima dosta Živkovica i DOS-a u jednoj, dve ili pedeset kolona i ubeđen sam da će glasati za SNS i pobedu Srbije", istakao je Martinović.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.