Polemika DS-a i SNS-a oko objavljivanja ugovora

Izvor: RTS, 18.Feb.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika DS-a i SNS-a oko objavljivanja ugovora

Internacionalni sekretar Demokratske stranke Vladimir Todorić kaže da ta stranka zahteva od premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da pokažu građanima sve podatke u vezi sa izvršenjem budžeta i "sve ugovore koje su u protekle četiri godine klasifikovali kao tajne". Zvaničnik SNS-a Aleksandar Jovičić odgovara da je skrivanje ugovora specijalnost demokrata. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Aleksandar Jovičić poručio je internacionalnom sekretaru DS-a Vladimiru Todoriću da je skrivanje ugovora specijalnost te stranke i njihovog lidera Bojana Pajtića, jer su na taj način svojim mafijaško-tajkunskim drugovima obezbeđivali imovinsku korist.
Povodom saopštenja Todorića kojim DS od SNS-a traži da građanima Srbije predoči sve podatke u vezi sa izvršenjem budžeta, te potpisivanjem ugovora kao što su oni za Železaru, "Er Srbiju", hotel na Kopaoniku i druge, Jovičić je internacionalnom sekretaru te stranke poručio:
"Gospodine Todoriću, ugovor o 'Er Srbiji' je objavljen pre godinu i po. Laži o štetnosti tog ugovora nalaze se i na sajtu DS-a i na svim fantomskim sajtovima koje plaćate novcem građana Pokrajine. Znam da vas Pajtić tera da dajete glupe izjave, ali se ipak informišite malo."
Jovičić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima navodi da DS, pošto joj poslednja trunka vlasti izmiče iz ruku, licemerno traži nešto što je sistematski odbijala da radi poslednjih 16 godina.
"Specijalnost DS-a i Bojana Pajtića je sakrivanje ugovora, jer su na taj način svojim mafijaško-tajkunskim drugovima obezbeđivali imovinsku korist", naveo je Jovičić i podsetio da je jedini ugovor koji smo videli za vreme "transparentne epohe demokrata" onaj sa "Fijatom", i to prekrečen crnom bojom.
"Dobro je kad u vašem poslovanju postoji bilo kakav ugovor, jer ste u otimanje od hendikepirane dece i pljačkanje pokrajinskih fondova išli otvoreno i transparentno. Niste se trudili čak ni da napraviti fiktivne ugovore, a nedostajale su samo čarape na glavama. Vrhunac vaše transparentnosti je sakrivanje od policije i bežanje od poligrafa", kaže Jovičić.
Todorić je u pisanoj izjavi naveo da je Demokratska stranka podigla nivo transparentnosti na apsolutno najviši mogući nivo, da su dostupni svi podaci za izvršenje pokrajinskog budžeta, "pa bilo da su to računi za mobilne telefone, ili bilo koji tender organizovan od 2004. godine naovamo".
Todorić je rekao da, s druge strane, ministri iz Srpske napredne stranke "ne znaju ni kad ni gde su diplomirali".
"Njihovi kumovi, rodbina, prijatelji koji su dobili nadležnosti, na primer u Elektromreži i u ministarstvima, nisu pokazali svoje diplome i nisu zadovoljili zakonske kriterijume", ukazao je Todorić.
Pozivamo SNS da umesto maketa, obećanja i uvreda, građanima Srbije pokaže podatke u vezi sa rukovođenjem republičkom vladom ukoliko nemaju šta da kriju, rekao je Todorić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.