Polemika DS-a i SNS-a o PKB-u

Izvor: RTS, 14.Apr.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika DS-a i SNS-a o PKB-u

Predsednik Gradskog odbora DS-a Balša Božović tvrdi da gradonačelnik Beograda Siniša Mali namerava da proda PKB tajkunima za jeftine pare. Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić odbacio je tvrdnje DS-a o prodaji PKB-a za jeftine pare i dodao da takvi "beskrupulozni pokušaji pravljenja panike među građanima neće doneti demokratama ništa dobro". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Umesto gradonačelnika Beograda, koji želi da za jeftine pare proda PKB tajkunima, DS želi najveću fabriku jeftine i zdrave hrane u regionu", naveo je Božović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
On tvrdi da je to još jedna od pljačkaških privatizacija gradonačelnika Beograda, gde će nekolicina zaraditi a građani će već na leto imati povećane cene hrane.
"Zato je jedino glas za Demokratsku stranku siguran glas protiv prodaje PKB-a i protiv Srpske napredne stranke", naveo je Božović.
Reagovao je potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić koji je odbacio tvrdnje DS o prodaji PKB-a za jeftine pare i dodao da takvi "beskrupulozni pokušaji pravljenja panike među građanima neće doneti demokratama ništa dobro".
Vlada Srbije neće ići u drugi krug privatizacije PKB-a, i neće ponuditi otkup po nižoj ceni, iako je dug te firme tokom proteklih decenija nagomilan na 60 miliona evra, navodi se u pisanom saopštenju Jovičića.
"Ući ćemo u proces reorganizacije poslovanja PKB-a, i od njega ponovo napraviti uspešnu i funkcionalnu firmu. Isto kao što smo to već uradili sa železarom i Er Srbijom, pretvarajući decenijske gubitaše u zamajce naše privrede i razvoja, u ponos naše zemlje", istakao je Jovičić.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SNS: Beskrupolozan pokušaj DS da napravi paniku zbog PKB

Izvor: Beta, 14.Apr.2016

Srpska napredna stranka (SNS) negirala je danas navode beogradskih demokrata o prodaji PKB-a tajkunima istakavši da predstavljaju beskrupulozni pokušaj pravljenja panike medju gradjanima.Povodom izjave predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balše Božovića da je jedino glas za tu stranku...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.