Platforma neće biti državna tajna

Izvor: B92, 27.Okt.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Platforma neće biti državna tajna"

Beograd -- Premijer Dačić izjavio da će javnost biti upoznata s platformom Srbije za KiM nakon što ona bude usaglašena i najavio raspravu o tom dokumentu sledeće nedelje.

Nakon proslave stranačke slave Srpske napredne stranke, Dačić je novinarima rekao da taj dokument neće ostati državna tajna već da će javnost biti upoznata s detaljima čim dogovor bude postignut.

Dačić je dodao da to treba da bude rasprava "o realnom stanju".

"Srbija mora da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zna šta predlaže, a ne samo šta neće", rekao je Dačić i dodao da crvena linija "ne može ujedno da bude i prva i poslednja linija odbrane".

Prema njegovoj oceni, u razgovorima s Prištinom treba učiniti vidljive korake napred, ali to ne znači da će Srbija promeniti svoj stav o nezavisnosti Kosova, jer je to i dalje neprihvatljivo.

On je ponovio da razgovori treba da budu statusno neutralni.

Govoreći o platformi, Dačić je rekao da je inicijalni dokument potekao iz kabineta Tomislava Nikolića i dodao da će o njemu imati prilike da se izjasne i Vlada Srbije, predstavnici političkih stranaka i ostalih činilaca političkog života.

Predsednik vlade je rekao da će državna sekretarka SAD Hilari Klinton i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton stići u Beograd 30. a ne 31. oktobra, kako je ranije najavljeno, i da će mere obezbeđenja, kao i uvek kad dolaze državnici prve kategorije, biti na najvišem nivou.

Dačić je rekao da se u primeni tih bezbednosnih mera možda ponekad i pretera, ali je podsetio da se u Beogradu nikada nije desio nijedan incident.

Nakon što Hilari Klinton i Ketrin Ešton doputuju u Beograd, biće održan sastanak kojem će prisustvovati Dačić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Jedna od tema razgovora biće i razgovori s Prištinom, ali je Dačić rekao da njih dve neće biti upoznate s platformom Srbije.

Ivica Dačić je dodao da je veoma zadovoljan saradnjom sa Srpskom naprednom strankom u Vladi i izrazio nadu da ti odnosu mogu da budu i unapređeni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Razgovori o platformi nastavljaju se iduće nedelje

Izvor: Press, 27.Okt.2012

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će javnost biti upoznata sa platformom Srbije za Kosovo i Metohiju nakon što ona bude usaglašena i najavio da će rasprava o tom dokumentu biti nastavljena naredne nedelje...Nakon proslave stranačke slave Srpske napredne stranke, Dačić je novinarima...

Nastavak na Press...

Dačić: Platforma za Kosovo neće biti državna tajna

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Okt.2012

BEOGRAD - "Srbija mora da zna šta predlaže, a ne samo šta neće", rekao je Dačić i dodao da crvena linija "ne može ujedno da bude i prva i poslednja linija odbrane".

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.