Plate ombudsmana i poverenika nisu bile tema na odboru

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2016, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plate ombudsmana i poverenika nisu bile tema na odboru

Amandman poslanika SNS na predlog budžeta za 2017, kojim je predloženo smanjenje plata Zaštitniku građana i Povereniku za informacije od javnog značaja, nije večeras bio tema rasprave na sednici skupštinskog Odbora za finansije.

Na dnevnom redu bili su svi amandmani na predlog budžeta, a kako je Tanjugu rekla predsednica tog odbora Aleksandra Tomić, Vlada Srbije nije prihvatila taj amandman, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su plate nezavisnih organa regulisane drugim zakonskim rešenjima.

Prema njenim rečima, poslanici koji su podneli amandman su hteli da skrenu pažnju da su plate Saše Jankovića i Rodoljuba Šabića u velikom disparitetu u odnosu na građane Srbije.

Na skupštinskom Odboru za finansije, poslanik SRS Zoran Krasić rekao je da završnog računa budžeta nema od 2003. godine, a predsednica odbora odgovorila je da će poslanici dobiti taj izveštaj.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović je sednicu odbora ocenio kao demokratski iskorak u odnosu na sednicu Administrativnog odbora, kada, kako tvrdi, nije data reč opozicionim poslanicima.

On je naveo da je predlogom budžeta za 2017. skupštinski budžet manji za 400 miliona dinara, a predsednica odbora je rekla da Obradović nije dobro informisan i da je skupštinski budžet ostao na nivou prošlogodišnjeg.

Na sednici odbora, ministar finansija je prihvatio amandman koji se odnosi na rodno budžetiranje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.