Izvor: S media, 22.Avg.2012, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pelević: Ne mogu da budem u SNS sa Martinovićem

"U Srpskoj naprednoj stranci nema mesta i za mene i Aleksandra Martinovića. On me je svojevremeno, kao član pravnog tima Vojislava Šešelja, optuživao da sam odgovoran za ubistvo 500 civila, među njima žena i dece, u Zvorniku 9. aprila 1992. godine.Tužilaštvo za ratne zločine odbacilo je tu krivičnu prijavu protiv mene, ali zbog svega što smo moja deca i ja proživeli tih desetak dana dok je trajala hajka, ne mogu da budem s Martinovićem u istoj partiji", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za Danas je izjavio Borislav Pelević, poslanik i član Predsedništva SNS.

Sagovornik Danasa ističe da neće od stranke zahtevati da se opredeljuje između njega i Aleksandra Martinovića, ali i tvrdi da on neće „po svaku cenu“ ostati u SNS ukoliko u njoj bude mesta i za doskorašnjeg potpredsednika SRS. On podseća da su radikali, među njima i Martinović, februara 2010. godine Tužilaštvu za ratne zločine na 300 kucanih strana podneli krivičnu prijavu protiv njega zbog navodnih zločina u Zvorniku, „a da prethodno nisu ni proverili da je tog aprila 1992. boravio u manastiru Krka kod Knina“.

"Na dan zločina u Zvorniku ja sam se krstio u manastiru Krka i za to postoje dokazi. U tom manastiru bio je smešten i vladika Nikolaj, koji je ranije stolovao u Šibeniku i koji je zajedno sa još 150 svedoka mogao da posvedoči da sam u spornom periodu boravio u Krki. Tokom boravka u manastiru učio sam bogoslove borilačkim veštinama i čuvao zdanje sa još četvoricom vojnika. Ono što Martinovića nije zanimalo utvrdilo je, međutim, Tužilaštvo za ratne zločine, a to je da sam nevin", kaže Pelević, ne želeći da eksplicitno odgovori na pitanje da li će napustiti SNS ukoliko ona stane na stranu Martinovića.

Kao saznaje Danas, Pelević nije jedini koji ima problem s prelaskom Aleksandra Martinovića u SNS. Grupa poslanika naprednjaka u Skupštini Srbije smatra da bi Aleksandar Martinović trebalo javno da se izvini za sve ono što je sa skupštinske govornice govorio protiv sadašnjih partijskih kolega i da tek onda može da očekuje neku državnu funkciju, pa i mesto državnog sekretara u Ministarstvu pravde, o čemu se u stranci spekuliše.

Ipak, poslanik SNS Gojko Radić kaže za Danas da je nakon dolaska dojučerašnjih radikala među naprednjake, posle izbora u maju, razgovarao s Tomislavom Nikolićem i da su se složili da izrečene uvrede treba zaboraviti.

"Smejali smo se navali radikala na SNS onog trenutka kada smo pobedili na izborima, ali mi je Toma, na moju primedbu da će uvrede teško biti zaboravljene, rekao da ako su on i Aleksandar Vučić mogli da progutaju silne uvrede i kletve i krenu dalje, mogu i svi ostali. I bio je u pravu", kaže Radić i dodaje da u poslaničkom klubu SNS „niko zvanično“ nije zatražio Martinovićevo izvinjenje.

(Danas)

FOTO Pres

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Raskol u SNS: Pelević formira poslanički klub

Izvor: Kurir, 23.Avg.2012, 07:00

Poslanik SNS ljut na rukovodstvo zbog saveza sa Ugljaninom i Dinkićem, ali i zbog prelaska Martinovića iz SRS..BEOGRAD - Svako na svoju stranu...Borislav Pelević, poslanik SNS, verovatno će formirati svoj poslanički klub u Skupštini, što će javno objaviti na konferenciji za medije 29. avgusta,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.