Pastor: SNS treba da ima premijera

Izvor: Kurir, 22.Mar.2013, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: SNS treba da ima premijera

Ocenio da je neprirodno da Srpska napredna stranka nema premijera, ali smatra da nema uslova za raspisivanje vanrednih izbora za Skupštinu Vojvodine

BEOGRAD - Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor ocenio je da je neprirodno da Srpska napredna stranka nema premijera i dodao da "naprednjaci" treba da preuzmu tu odgovornosti i povuku najveći deo tereta upravljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << državom.

"Takva rekonstrukcija bi imala smisla i bila bi realna alternativa prevremenim izborima", rekao je u intervjuu za list Danas od subote Ištvan Pastor, koji je i predsednik Skupštine Vojvodine. Pastor je rekao da to nije navijački stav, već razmišljanje o mogućnostima koje mogu da otklone veliku napetost koja neprestano trese vladajuću koaliciju.

"Ta napetost proizlazi iz dosta neprirodne situacije, u kojoj jači politički partner SNS formalno-pravno ima podređenu poziciju, dok manjinski partneri drže osnovne poluge u Vladi. Ako se Vlada Srbije ne prekroji u skladu sa faktičkim stanjem odnosa političkih snaga, sve ostalo bi bilo samo šminkeraj i čekanje ishoda koji vodi prema vanrednim izborima", rekao je on.

Lider SVM je dodao da i toj stranci i građanima više odgovaraju stabilne političke prilike ali da bi bilo najgore da situacija permanentne napetosti potraje još dve-tri godine.

"To je najgora moguća varijanta. Od toga je bolja i rekonstrukcija Vlade, a moram da vam kažem bolja varijanta je i raspisivanje prevremenih izbora. Izbori bi doveli do raščišćavanja političke scene i stvaranja jasne situacije u kojoj nećete u parlamentarnoj većini imati 19 stranaka", rekao je on. Pastor je ponovio da, u ovom momentu, nema uslova za raspisivanje vanrednih izbora za Skupštinu Vojvodine i dodao da ne vidi nijedan jedini razlog za to.

"Razumem ambiciju naprednjaka, jer je to ambicija svake opozicije", rekao je on.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.