Pastor: Razgovarao sam sa Vučićem, o rezultatima sutra

Izvor: BKTV News, 14.Apr.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Razgovarao sam sa Vučićem, o rezultatima sutra

Lider SNS i SVM Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor razgovarali su danas o formiranju nove republičke vlade. Lider SVM je najavio da će detalje o razgovorima sa SNS izneti na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Subotici koja bi trebalo da se održi u 9.30 časova.

Predsednik SVM je pre dva dana u izjavi Tanjugu rekao da još nije izvesno učešće te stranke u parlamentarnoj većini i da pre toga >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << SNS treba da se izjasni o programskim prioritetima iz dokumenta koji je SVM predao naprednjacima.
”U tom dokumentu nema ničeg novog u odnosu na ono što smo zastupali poslednjih godina. Ima elemenata oko kojih je potrebno dodatno razjašnjavanje, ali to su pitanja za koja smo se proteklih godina zalagali u parlamentu”, objasnio je tada Pastor.
”Ako uspemo da se dogovorimo o prioritetima koji se nalaze u dokumentu koji smo predali SNS, mislim da je naše učešće u parlamentarnoj većini izvesno”, poručio je Pastor.
Razgovori o formiranju vlade su u prošli ponedeljak upravo počeli sastankom lidera SNS i SVM, na kojem je toj stranci jasno ponudjeno da učestvuje u vladi.
Pastor je posle tog sastanka rekao da je njegova stranka ostala pri zahtevu da imaju državne sekretare na šta je Vučić izjavio da naprednjaci nemaju ništa protiv da SVM u vladi ima i nekog ministra.
Vučić se s pastorom susreo pre sednice Predsedništva naprednjaka, koja je zakazana u 16 sati.
Ištvan Pastor i Aleksandar Vučić razgovarali su i prošle nedelje o programu i sastavu nove vlade, a SVM-u je ponuđeno da bude u novom kabinetu.
SNS je o učešću u Vladi razgovarala i sa Socijalističkom partijom Srbije i Novom demokratskom strankom, a konkretniji rezultati svih susreta biće poznati nakon današnje sednice Predsedništva SNS-a.
Kako je najavljeno nova Vlada biće formirana do kraja meseca.
Izvor: blic.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

NAPREDNJACI ODLUČILI: Vučić pravi Vladu sa SVM i Dačićem

Izvor: Kurir, 15.Apr.2014, 07:54

Razgovarao sam s Tadićem dva puta i on je rekao da neće s Dačićem. Ne pada mi na pamet da bilo koga teram, rekao je Vučić; Znam ko će biti ministri iz SNS stranke, sa jednim izuzetkom, kaže mandatar vlade, koji neće lično rukovoditi nijednim resorom..BEOGRAD - Vlada će biti tim...Predsedništvo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.