Panović: Naprednjaci traže incinuacije

Izvor: RTS, 18.Okt.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panović: Naprednjaci traže incinuacije

Urednik lista "Danas" Zoran Panović je na reakciju SNS-a posle njegovog gostovanja na RTS-u poručio da se nada da stil i ton saopštenja nisu Vučićevi, već da je neko "preterao u revnosnom izvršenju naređenja predsednika stranke".
Panović je u tekstu na sajtu Danasa poručio naprednjacima da su "tendenciozni i manipulativni".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Vi u mojim rečima paranoično tražite insinuacije. I na kraju ispade da sam ja rekao da je `Vučić režirao predstavu i politički napad na ambasadora Velike Britanije`. To znači da sam ja rekao i mislio da su se Vučić i Kusturica unapred dogovorili, i da je obraćanje Kusturice deo nekakve režije. Maltene kao što vi, u vašim konstrukcijama, mislite da smo se RTS i ja dogovorili. I stvarno, ja nisam čuo da vas je RTS negde optužio u tom famoznom Dnevniku. Bilo bi pretenciozno reći da je samo dovođenje mene u studio indikativno", naveo je Panović.
Podseća na njegov odgovor na pitanje da prokomentariše izlazak britanskog ambasadora iz sale nakon što je tu zemlju kritikovao Kusturica.
"Ja sam odgovorio da je sve to jedna velika predstava (misleći na celu Skupštinu), kao što sam i rekao da je Vučić verovatno znao šta Kusturica misli i šta će reći čim ga je zvao na Skupštinu. Stavovi gospodina Kusturice su opštepoznati i legitimni. Znajući njegov temperament, sumnjam da bi on propustio ovakvu tribinu da nešto kaže u svom stilu. Ne verujem da je Vučić mislio da će Kusturica da pozove na nastavak evropskog puta Srbije i neophodnost što čvršćeg povezivanja Srbije sa evroatlantskim strukturama", istakao je Panović. 
Istakao je da nije rekao da su govori gostiju unapred sinhronizovani i isprogramirani, već kaže da se iz njegovih reči moglo naslutiti da i izbor gostiju nešto podrazumeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.