Pajtićeva ostavka pitanje kulture

Izvor: B92, 15.Maj.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pajtićeva ostavka pitanje kulture"

Beograd -- Funkcionerka SNS-a Maja Gojković kaže da premijer Vojvodine Bojan Pajtić više nema podršku građana pokrajine i da je njegova ostavka pitanje političke kulture.

"Politička kultura bi naložila da neko ko više nema volju građana Vojvodine na svojoj strani da ostavku i proveri kredibilitet na samim izborima", kazala je Gojkovićeva agenciji Beta.

Upitana da li očekuje da Pajtić podnese ostavku, Gojkovićeva je navela da su pitanja za Pajtića da li >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oseća nelagodu, da li ga je sramota da dalje vlada Vojvodinom sa tako niskim procentom podrške birača od šest odsto i da li pomno prati komentare i nezadovoljstvo njegovih koalicionih partnera - Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara.

"Pitanje je upućeno Pajtiću da li smatra da je u redu da on vlada građanima Vojvodine, a da su građani na izborima iskazali želju da se i vlast u Vojvodini promeni", navela je Gjkovićeva.

Ona je kazala da je SNS opoziciona stranka u Skupštini Vojvodine i da joj nije cilj da izazove izbore u Vojvodini.

"Nije nam prioritet da izazovemo poltičku krizu u Vojvodini i da izazivamo uopšte raspisivanje izbora", rekla je Gojkovićeva koja je i predsednica Skupštine Srbije.

Prema njenim rečima, Pajtić je čitavu kampanju vodio tako što je pozivao birače i građane Vojvodine da iskažu svoju političku volju i nametnuo referendumsko izražavanje volje građana time što će glasati za njega i njegovu Demokratsku stranku ili za SNS i Aleksandra Vučića.

"Građani Vojvodine su se vrlo rado odazvali njegovom pozivu i ubedljivo glasali za SNS i Vučića", kazala je Maja Gojković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.