Izvor: Danas, 06.Nov.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić:Vlast pravi farsu od diplomatije SNS: Jedina farsa su izmišljene afere

Beograd - Vlast pravi farsu od svojih "lažnih diplomatskih napora" da se spreči ulazak Kosova u Unesko, jer je sasvim jasno da Kosovo ne može biti primljeno u Unesko jer nema potrebnu dvotrećinsku većinu glasova, naveo je lider DS Bojan Pajtić, u pisanoj izjavi.

On je juče ocenio da se kosovsko pitanje zloupotrebljava u cilju podizanja rejtinga predsednika Vlade Aleksandra Vučića i radi skretanja pažnje građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << sa potpunog ekonomskog kolapsa. Kako je naveo, "namera im je da sebe prikažu kao velike pobednike nad nepravednim Zapadom posle vešto kreirane atmosfere kako je navodno članstvo Kosova u Unesku gotova stvar".

Kao razlog za takvo, kako kaže, "patetično glumatanje", Pajtić navodi nameru "Aleksandra Vučića da što više pobegne od tema poput borbe protiv korupcije, gde nema nijednu jedinu presudu i gde se svakog dana trudi da sakrije afere svojih kumova i najbližih saradnika".

"Kosovo je uvek bilo tema za bekstvo od realnosti svake neodgovorne i nesposobne Vlade, a ova danas u tome je prva u srpskoj istoriji", poručio je Pajtić.

Sa druge strane, SNS je saopštila da je lider DS najveća sramota Srbije, pozivajući ga da podnese ostavku na mesto premijera Vojvodine. SNS pita Pajtića, u vremenu kada Vlada Srbije ulaže maksimalne napore kako bi se poboljšao život Srba na Kosovu i Metohiji, otvorila nova radna mesta i konačno zaštitila kulturno-istorijska baština našeg naroda, šta su on i njegova DS ikada uradili za dobrobit srpskog naroda na KiM. "Šta o Bojanu Pajtiću i njegovoj stranci misle građani južne srpske pokrajine, najbolje su mu pokazali kada je nedavno morao, u svojoj limuzini, da pobegne glavom bez obzira sa KiM i naglo prekine svoju marketinšku posetu", navodi se u saopštenju. Takođe, jedina farsa koja postoji u Srbiji jeste to što, kako je navedeno, "osvedočeni lažov Bojan Pajtić svakodnevno izmišlja afere, jednu za drugom, kako bi prikrio kriminalna dela koja je počinio, zajedno sa svojim najbližim saradnicima, tokom 16 godina vladavine Vojvodinom".

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.