Pajtić: Slovački četnici bilo je upućeno isključivo članovima SNS iz slovačke zajednice

Izvor: Blic, 08.Apr.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: "Slovački četnici" bilo je upućeno isključivo članovima SNS iz slovačke zajednice

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić kazao je da nije imao pravo da ospori izbor pojedinim pripadnicima slovačke zajednice da podrže Srpsku naprednu stranku, ali i naglasio da on liderima te stranke neće nikada oprostiti ni zaboraviti zločinačku prošlost i prošlost mržnje.

- Pre nekoliko dana pomislio sam da imam pravo da osporim izbor pojedinim pripadnicima slovačke zajednice da podrže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranku Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, uprkos tome što su ta dva čoveka devedesetih godina širila govor mržnje i proganjala nacionalne zajednice. Međutim, nisam imao na to pravo, ta kvalifikacija je bila gruba - rekao je Bojan Pajtić, prenosi informativna služba Demokratske stranke.

Kako je rekao, on izražava žaljenje ako se neko od pripadnika SNS iz redova slovačke zajednice zbog toga uvredio.

- Kvalifikacija slovački četnici odnosila se isključivo, potpuno jasno i očigledno, na članove SNS iz slovačke zajednice. Žao mi je ako je iko drugi zbog toga bio povređen. Svako ima pravo da oprosti zločinačku prošlost i prošlost mržnje Vučiću, Nikoliću, Šešelju, ja to nikada neću oprostiti niti zaboraviti - poručio je Pajtić, naovodi se u saopštenju.

On je ovom prilikom podsetio na to da je svoje političko delovanje u toku ratnih dešavanja posvetio zaštiti nacionalnih manjina u ovoj zemlji - slovačke, hrvatske, mađarske... a posle rata očuvanju identiteta i negovanju kulture tih zajednica izgradnjom multietničkog društva za šta je njegova administracija dobila veliki broj međunarodnih priznanja.

Bojan Pajtić je takođe podsetio i da je prve reči na slovačkom jeziku naučio u drugoj godini od svoje bake, od svojih rođaka u Kulpinu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić se izvinio Slovacima

Izvor: Mondo, 08.Apr.2016

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić kaže da nije imao pravo da ospori izbor pojedinim pripadnicima slovačke zajednice da podrže Srpsku naprednu stranku...Foto: Tanjug, Zoran Žestić..Pajtić je naglasio da on liderima te stranke neće nikada oprostiti ni zaboraviti "zločinačku prošlost...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.