PROGOVORILA RADIKALKA IZ POSLANICE SNS Đurovićeva vređala Dunju Mijatović zato što je iznela kritiku

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 01:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROGOVORILA RADIKALKA IZ POSLANICE SNS Đurovićeva vređala Dunju Mijatović zato što je iznela kritiku

I pored toga što se u Beogradu upravo održava Ministarska konferencija OEBS-a, narodna poslanica SNS Aleksandra Đurović je optužila Dunju Mijatović da iznosi "notorne neistine".

BEOGRAD - Narodna poslanica SNS Aleksandra Đurović ekspresno je večeras, dobro poznatim radikalskim rečnikom, reagovala na izjavu predstavnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << OEBS za slobodu medija Dunje Mijatović, koja je zatražila da se prekinu pritisci na list "Kurir", Aleksandra Rodića i na sve ostale novinare, jer se, kao je naglasila, sve dok postoje napadi na urednike i novinare, kao ššto su napadi na Rodića, ne možže govoriti o slobodi novinarstva i sigurnosti novinara.

I pored toga što se u Beogradu upravo održava Ministarska konferencija OEBS-a, narodna poslanica je na ovu izjavu sasvim neočekivano reagovala veoma neprimereno, rekavši da Mijatović, ni manje ni više "iznosi, kao i obično, notorne neistine". Ovo je posebno skandalozno jer je Aleksandra Đurović, osim što je članica Glavnog odbora SNS, potpredsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, a posle izbora 2012. godine, izabrana je za narodnu poslanicu i predsednica je Odbora za spoljne poslove...

Ona se tu nije zaustavila, već je, uprkos pretnjama smrću vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću, dodala da je "priča o ugroženosti Aleksandra Rodića i njegove porodice nešto što se zloupotrebljava za napade na Vladu Srbije"?!

Biografija i zvanja Aleksandre Đurović, očigledno nisu uticali na to da nauči neke od osnovnih manira politike i diplomatije, već je kako se vidi, zadržala stari radikalski rečnik koji joj je izgleda prirastao srcu uprkos njenoj diplomi iz srpskog jezika i književnosti. Ovakav odgovor svedoči da je izgleda više vremena posvetila svom "ličnom usavršavanju" i stavljanju na društvene mreže slika sa različitih događaja, umesto da kao narodna poslanica služi javnom dobru, a posebno da nauči da ni u jednoj civilizovanoj zemlji nije praksa da se neko ko uputi reč kritike odmah optuži da laže.

Umesto argumentovanog odgovora,  ponavljaju se sumanute optužbe o "državnom udaru" i stabilnosti", koje izgleda najviše ugrožavaju oni koji o tome najglasnije govore.

Autor: Agencija TANJUG

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.