POSTAO ČLAN SNS PA OSLOBOĐEN OPTUŽBI: Naprednjaci oprali Mihalja Kertesa?!

Izvor: Kurir, 05.Dec.2015, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSTAO ČLAN SNS PA OSLOBOĐEN OPTUŽBI: Naprednjaci oprali Mihalja Kertesa?!

BEOGRAD - Odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu potvrđeno je da Mihalj Kertes, dugogodišnji član SPS i bivši direktor Savezne uprave carina SRJ, nije kriv i da je oslobođen svih optužbi, i to samo dva dana nakon što se iz SPS prešaltao u SNS!.

Analitičar Dragomir Anđelković ističe da Kertes očigledno želi privilegije koje donosi vlast.

- Njegov ulazak u SNS vezan je za njegovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << procenu da mu to obezbeđuje veću pravnu sigurnost ili pogodniji položaj kada je reč o procesima u koje je bio uključen. To je matrica njegovog ponašanja oduvek - smatra Anđelković.

Advokat Nataša Vučković smatra da njegov prelazak is SPS u SNS verovatno nije prouzrokovan nekim ideološkim razlogom.

- Interesantan je trenutak u kom je rešio da pređe u drugu stranku, ali sudske odluke ne mogu da komentarišem. S obzirom na to da ideološki nikad nije bio dosledan, ne verujem da je razlog njegovog prelaska ideološki - smatra Vučković.

Slavica Đukić Dejanović (SPS) kaže da svako ima pravo da bira svoju političku opciju.

- On kod nas zaista dugo nije bio aktivan, pa nije ni vredan nekog posebnog komentara. A pravosnažne odluke sudova ne komentarišem - poručila je ona.

Goran Knežević (SNS) smatra da između prelaska Kertesa u SNS i odluke Apelacionog suda ne postoje uzročno-posledične veze.

- Apelacioni sud nije doneo odluku na osnovu nekih informacija, nego na osnovu čitavog spiska predmeta o kojima je raspravljao danima, mesecima i godinama - poručio je Knežević.

Malverzacije

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA

dve cisterne bitumena prosledio je s carine u Novi Sad, iako je  to bila donacija za Suboticu

deo novca Savezne uprave carina dao je za više od 1.180 preduzeća i druge pravne subjekte, bez pravnog osnova

dok je bio direktor, na Kipar je izneto oko 38 miliona nemačkih maraka

osuđen na tri godine zatvora zbog šverca cigareta

Autor: S. Đurić,Foto: Dado Đilas

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.