PGS: SNS zapošljava članove partije bez kriterijuma i odgovorajuće diplome

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2017, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PGS: SNS zapošljava članove partije bez kriterijuma i odgovorajuće diplome

Odbornička grupa Pokret za Građansku Suboticu optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) u Subotici da je po zapošljavanju "bliskih i daljih rođaka" nastavila sa zapošljavanjem zaslužnih članova partije, bez kriterijuma i odgovarajuće diplome.

U saopštenju Pokreta navodi se da je najvažniji kriterijum vladajuće većine da je kandidat za neki posao član SNS-a ili Saveza vojvođanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Mađara (SVM).

"Kriterijum da zaposleni budu stručni, kvalifikovani, profesionalni i odgovorni - ne postoji. Nije važna ni odgovarajuća diploma. Partijskom diktaturom Suboticu vode u beznađe i propast", navodi se u saopštenju PGS-a.

Pokret je naveo i da bi partije trebalo da vode računa da oni članovi koje postavljaju na direktorska mesta "barem nisu osuđivani i da nisu pod istragom".

Na sednici Gradskog veća grada Subotice početkom juna je povučen predlog Rešenja o imenovanju psihijatra Branka Đorđevića, bliskog SNS-u, na mesto direktora Doma zdravlja Subotica.

Prema pisanju dnevnog lista "Politika", Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio je odluku Osnovnog suda u Subotici i na zatvorsku kaznu od godinu dana osudio Đorđevića, koji se tereti za teško delo protiv zdravlja ljudi.

Pokret za građansku Suboticu smatra da ovakvo ponašanje i stranačko zapošljavanje u javnom sektoru proizilazi iz proizvoljnog tumačenja zakona.

"Oni kao da prepisuju politiku nekih prošlih vremena, kada je bilo obavezno biti član partije da bi se došlo do posla u javnom sektoru", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.