PETAR PETKOVIĆ (DSS): ZAŠTO NAS SVAĐAJU S VELJOM

Izvor: Kurir, 07.Avg.2010, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PETAR PETKOVIĆ (DSS): ZAŠTO NAS SVAĐAJU S VELJOM

BEOGRAD - Ne mogu nas posvađati s Veljom Ilićem, tvrdi u mini-intervjuu za Kurir portparol DSS Petar Petković.

Ilić je prošle nedelje podržao Vladinu rezoluciju o Kosovu iako je DSS glasao protiv.

- Različitost ne treba nužno vezivati za sukob, ali činjenica je da su politička ubeđenja NS u momentu glasanja bila drugačija od ubeđenja DSS. Mi smo potvrdili doslednost, ali i ispravnost sopstvene državotvorne politike.

U kakvim su odnosima DSS i SNS >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ? Čini se ne baš najboljim, ako slušamo naprednjake.

- Sada je najbitnije, imajući u vidu očuvanje celovitosti države i izbavljenje građana od bede i gladi, da opozicija sarađuje na raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Zašto DSS i dalje insistira na tužbama protiv zemalja koje su priznale Kosovo?

- Stav da treba tužiti državu, a ne tražiti neobavezujuće mišljenje koje treba da nam kaže da li je Kosovo Srbija ili ne, jeste pristup na kome DSS insistira dve godine. Tužbom MSP ne bi moglo tako lako da se izbegne pitanje secesije.

Kakav ishod očekujete od sednice u UN o Kosovu?

- Kad je Srbija u pitanju, ne sme da bude nagađanja. Izmeštanje odbrane Kosova iz Saveta bezbednosti, gde imamo snažnu podršku Rusije i Kine, na teren Generalne skupštine UN, gde se odlučuje prostom većinom, suviše je rizičan potez.

Šta bi Srbija trebalo da preduzme posle te sednice?

- Politika „Evropa nema alternativu“ direktno je odgovorna za istorijski poraz koji Srbiju vodi ka utabanoj stazi uspostavljanja dobrosusedskih odnosa sa Kosovom.

(B. R.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.