Optužbe radikala i naprednjaka

Izvor: RTS, 22.Feb.2011, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužbe radikala i naprednjaka

SRS optužuje DS da finansijski i medijski podržava naprednjake. "Takve optužbe su smešne, Tomislav Nikolić je za nas jednako SRS", kaže Nada Kolundžija iz DS-a. SRS je postala rezervna stranka režima, poručuju naprednjaci.

Srpska radikalna stranka optužila je Demokratsku stranku da finansijski i medijski podržava Srpsku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naprednu stranku i da "zatvara oči" pred zloupotrebama u finansiranju naprednjaka.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, poslanik SRS Nemanja Šarović kazao je da je za godinu dana iz budžeta opština Zemun i Voždovac, u kojima su na vlasti naprednjaci, isplaćeno 8,4 miliona dinara firmi "Plofajler tim", u kojoj je zaposlen zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić, i u kojoj prima platu od 78.000 dinara.

Šarović je zatražio od nadležnih da provere finansije opština Zemun i Voždovac kao i firme "Profajler tim".

Potpredsednik Glavnog obora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović odbacuje optužbe radikala i ističe da Aleksandar Vučić ne radi u firmi "Profajler", a da ugovori, koje je ta firma sklopila sa opštinama nemaju veze sa njim.

Nemanja Šarović iz SRS-a izjavio je i da postoji "javna ili polujavna ljubav DS i SNS i da je SNS čedo DS-a".

Šarović je naveo da SNS "nemilice troši novac, posebno u predizbornim kampanjama, uprkos tome što je to jedina stranka koja ne dobija iz budžeta nijedan dinar, jer nije učestvovala na izborima, nego su mandate stekli krađom i podrškom DS-a".

Naprednjaci odgovaraju da su Demokratska stranka i SRS u koaliciji i da je cilj istupa radikala da se postojeća vlada održi još neko vreme.

"To je vrlo čvrsta koalicija, koja nastavlja da vodi hajku protiv naprednjaka, ali da su sve kombinacije i kalkulacije radikala uzaludne, jer su jedino rešenje vanredni parlamentarni izbori", rekao je Stefanović.

SNS: Radikali rezervna stranka režima

Prema njegovim rečima, SRS je postala rezervna stranka režima, a "vlast se oseća komotno, jer misli da ima stabilnu većinu koja će je održati još neku nedelju".

SNS navodi da je poslanik SRS Nemanja Šarović tokom 2009. godine, na osnovu Ugovora o privremenim i povremenim poslovima sa opštinom Zemun, primao platu iako nije dolazio na posao i da i dalje nastavlja da pljačka građane Srbije, što ne smeta ni radikalima, ni demokratama".

Stefanović je istakao da je SNS tražila da joj Skupština Srbije, na osnovu Zakona o dostupnosti javnih informacija, da informaciju o Šarovićevim primanjima dok je bio poslanik u prethodnom mandatu, ali da je nisu dobili, što, smatraju, govori da su primanja poslanika postala "javna tajna".

DS: Smešne optužbe SRS-a

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je novinarima u parlamentu da je besmisleno komentarisati optužbe SRS-a na račun DS-a.

"To je smešno. Oni (SRS) će sada nas optužiti i za to što Tomislav Nikolić uopšte postoji. Oni su ga napravili, kovali u zvezde, oni su mu dali rejting, oreol najboljeg kandidata u ovoj zemlji, dali su mu sve što on (Nikolić) sada ima i koristi", rekla je Kolundžija.

Prema njenim rečima, za SRS bi bilo najbolje da se suoči sa sopstvenom odgovornošću da je stvorio Tomislava Nikolića onakvog kakav jeste i da će im to pomoći da nađu svoj politički prostor ne pokušavajući da krivce nalaze u drugima.

"Tomislav Nikolić je za nas jednako SRS", rekla je Kolundžija.

Optužbe SRS-a odbacio je i predsednik SNS-a Tomislav Nikolić u skupštinskoj sali, uz opasku da oni koji tako govore prolaze, a da oni koje napadaju ostaju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Čvrsta koalicija DS i SRS zbog opstanka vlade

Izvor: Blic, 22.Feb.2011

Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka su u koaliciji, čiji je cilj da se postojeća vlada održi još neko vreme, izjavio je Nebojša Stefanović, potpredsednik Glavnog obora Srpske napredne stranke...Stefanović kaže da je "to vrlo čvrsta koalicija, koja nastavlja da vodi hajku protiv naprednjaka,...

Nastavak na Blic...

Nove optužbe SRS o malverzacijama SNS

Izvor: S media, 23.Feb.2011, 15:41

Srpska radikalna stranka iznela je danas nove podatke o navodnim malverzacijama u opštinama Voždovac i Zemun, kojima rukovode kadrovi Srpske napredne stranke (SNS), odnosno o uplatama iz tih opština na račun firme čiji je većinski vlasnik supruga funkcionera naprednjaka Stefanovića. ..SRS je...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.