Opština Surčin dobila vlast

Izvor: B92, 14.Avg.2012, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Surčin dobila vlast

Beograd -- Na sednici Skupštine opštine Surčin danas je izabrana nova lokalna vlast, a većinu u opštinskom parlamentu čini koalicija SNS-URS-SPS.

Skupšsinskoj sednici na kojoj je formirana lokalna vlast opštine Surčin nije prisustvovalo 11 odbornika DS-a i pet odbornika Pokreta za bogatu opštinu Surčin.

Glasovima 19 od 35 odbornika za predsednika Skupštine opštine Surčin izabran je Stevan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šuša iz SNS-a, dok je za zamenika predsednika Skupštine opštine izabran Vladan Janićijević iz URS-a.

"Pokazali smo da se u Surčinu poštuje volja građana i da nam niko ne može ucenama i pretnjama oduzeti mandate", kazao je novoizbrani predsednik Skupštine opštine Šuša.

Inače, današnju sednicu je zbog prethodnog incidenta i napete atmosfere među surčinskim odbornicima obezbeđivala policija, koja je dobila pojačanje od jednog voda iz Policijske uprave Beograd.

Skupština opštine Surčin ima 35 odbornika. Podsetimo, prilikom pokušaja njenog konstituisanja 25. maja bilo je incidenata, jer se ispred zgrade te opštine okupio veći broj građana, koji su tom prilikom polomili nekoliko stakala. Usledila su međusobna "prepucavanja" DS i SNS oko toga ko ima većinu za formiranje lokalnih vlasti, ali i optužbe da je bilo pretnji i kidnapovanja odbornika.

Na izborima 6. maja DS je osvojila 11 mandata, SNS 10, URS šest, "Pokret za bogatu opštinu Surčin" pet, dok je SPS osvojio tri mandata.

Beogradski odbor DS potom je zatražio od MUP-a da "zaštiti" odbornike Skupštine opštine Surčin, koji su, kako su tada tvrdili, izloženi "fizičkim i verbalnim pretnjama Ljubiše Buhe, zvanog Čume, koji je organizator odborničke većine u Surčinu", dok je Čume, zaštićeni svedok u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, odbacio te optužbe.

Naprednjaci su tada naveli da DS iznosi neistine o dešavanjima u opštini Surčin, tvrdeći da se u toj opštini desio pokušaj DS da "kidnapuje" odbornika SNS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela konstitutivna sednica u Surčinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2012

BEOGRAD -..Sednica Skupštine opštine Surčin, na kojoj bi trebalo da bude formirana nova lokalna vlast, počela je danas bez prisustva odbornika Demokrtaske stranke i Pokreta za Bogatu Srbiju Surčin...Odbornici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i URS-a, koji tvrde da su formirali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sednica SO Surčin počela bez DS

Izvor: Mondo, 14.Avg.2012

Sednica na kojoj bi trebalo da bude formirana nova lokalna vlast u ovoj beogradskoj opštini, počela je danas bez prisustva odbornika DS i Pokreta za Bogatu Srbiju Surčin...Odbornici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i URS-a, koji tvrde da su formirali većinu, pojavili su se...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.