Opozicija se sastaje do petka?

Izvor: S media, 21.Sep.2010, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija se sastaje do petka?

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da će do kraja nedelje biti održan sastanak radnih grupa opozicionih stranaka na kojem će biti ustanovljeni zajednički stavovi, programi i akcije u cilju što bržeg raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Filipovski je na konferenciji za novinare rekla da je cilj opozicionih stranaka okupljenih oko Srpske napredne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << raspisivanje izbora u što skorijem roku i da je načelni dogovor koji su juče postigle SNS i Demokratska stranka Srbije za početak sasvim dovoljan.

"Da li će opozicione stranke ići u jednoj ili dve kolone kada dodje do izbora, nešto je o čemu tek treba da se dogovorimo i to će biti usaglašeno na nekim od narednih sastanaka radnih grupa", rekla je Filipovski.

Na pitanje novinara u koju će kolonu NS stati, uz D S S ili SNS, Filipovski je rekla da odluku o tome tek treba da donese Glavni odbor stranke kada izbori budu raspisani.

Filipovski je dodala da izbori treba da budu raspisani što pre jer su gradjani Srbije suočeni s teškom ekonomskom situacijom, poskupljenjima energenata i nestašicom namirnica.

"Niko ne daje objašnjenje zašto gradjani Srbije plaćaju najskuplji gas u regionu i zašto gradjani plaćaju neefikasnost 'Srbijagasa'. Ministri najavljuju da su Srbiji potrebne četiri milijarde investicija godišnje da bi izašla iz krize. Nije dovoljno samo reći šta je potrebno, već je dužnost vlade da te investicije obezbedi. To su sve razlozi zašto su Srbiji potrebni vanredni parlamentarni izbori", navela je Filipovski.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.