Opozicija: Očigledan pritisak SNS na RIK

Izvor: B92, 28.Apr.2016, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija: Očigledan pritisak SNS na RIK

Beograd -- Lideri četiri opozicione liste - SDS-LDP-LSV, DS, Dosta je bilo i Dveri-DSS izrazili su sumnju u zakonitost odluka RIK.

Oni su naveli da je postojao "očigledan pritisak Srpske napredne stranke" na predsednika RIK-a Dejana Đurđevića.

"Dosadašnjim uvidom u izborni materijal predstavnici naše četiri liste došli su u posed brojnih materijalnih činjenica koje ukazuju na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velike neregularnosti i ozbiljnu izbornu krađu, posebno na Kosovu i Metohiji", naveli su ti lideri u saopštenju posle zajedničkog sastanka.

Oni su kazali da su na sastanku ponovili pitanje RIK-u kako je moguće da je 98 odsto glasova izbrojano za prvih 12 časova posle zatvaranja birališta, a da već više od 72 časa ne mogu da prebroje listiće s glasovima preostalih manje od dva odsto biračkog tela.

"Više je nego očigledno da je RIK blokirala svoj rad zbog pritisaka vladajuće stranke, koja je postala svesna da je osvojila 26 mandata manje nego 2014. i koja sada pokušava da fantomskim i neblagovremenim prigovorima ospori izborne rezultate", dodale su te partije.

Lideri su se saglasili da je cilj te akcije vlasti očigledno pokušaj otimanja glasova i mandata opoziciji, kako bi SNS krađom posle izbora došla do poslaničkih mesta koja im građani na izborima nisu dali.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicija: Krivične prijave protiv Pošte Srbije i biračkih odbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2016

Lideri četiri opozicione liste SDS-LDP-LSV, Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo i Dveri-DSS najavili su danas da će podneti krivične prijave protiv Javnog preduzeća "Pošta Srbije" i zaposlenih u biračkim odborima zbog izborne krađe koja se dogodila 24. aprila...Kako je rečeno novinarima,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.