Određen pritvor predsedniku opštine Grocka

Izvor: Mondo, 27.Jan.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor predsedniku opštine Grocka

Drugi Osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana predsedniku opštine Grocka i visokom funkcioneru SNS Dragoljubu Simonoviću, koji se sumnjiči da je naložio podmetanje požara novinaru portala "Žig info" Milanu Jovanoviću.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Portparolka suda Irina Kovačević precizirala je za Tanjug da je Dragoljubu Simonoviću sudija za prethodni postupak odredio pritvor kako ne bi uticao na svedoke i da ne bi uništio dokaze, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da ne bi ponovio krivično delo.

Simonović je ranije danas negirao u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu da je po njegovom nalogu 12. decembra podmetnut požar na imovini Milana Jovanovića.

Požar u kući novinara namerno izazvan!

U saopštenju se precizira da je Simonović izneo odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela.

Simonović se sumnjiči da je izvršio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".

On je uhapšen 25. januara, a nešto više od mesec dana ranije uhapšeni su izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

U saopštenju tužilaštva dodaje se da se u vezi s paljenjem kuće oštećenog M. J. vodi istraga protiv četiri osumnjičena, dok je sa Cvetković Šijackovom zaključen sporazum o priznaju krivičnog dela.

Cvetković Šijackijeva je zaključila sporazum s Drugim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Ko je Simonović, uhapšeni predsednik Grocke

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Novinar Milan Jovanović: Upali su mi u stan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.