Obradović: Brine me atmosfera nasilja i linča

Izvor: RTS, 17.Dec.2018, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Brine me atmosfera nasilja i linča

Potpredsednica Srpske napredne stranke Marija Obradović izjavila je da je ta stranka zadovoljna rezultatima lokalnih izbora u Kuli, Kladovu, Lučanima i Doljevcu, ali je ukazala da je brine atmosfera "nasilja, linča, huliganstva, progona", posebno u Lučanima, koju je kreirala opozicija.
"Nasilje nikome nije donelo dobro, pa neće ni u Srbiji. Iskoristićemo sve zakonske mogućnosti da se tome stane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na put, fizičkom, verbalnom i političkom nasilju, ali u zakonskim okvirima", rekla je Obradovićeva na konferenciji za novinare u sedištu SNS-a.

Ona je podsetila da je sve počelo nekoliko dana pre izbornog dana, pokazivanjem navodnih lažnih prijava za doseljivanje u opštine Lučani, a na dan izbora lider pokret Dveri Boško Obradović je "tvitovao" imena, prezimena i adrese ljudi sa navodima da su lažni.
"Naš kandidat Danijela Luković je napadnuta, verbalno vređana i uznemiravana, Stefana Kuzmanovića koji je čekao da glasa su napali. Dogodio se napad na novinara, kolegu iz Pančeva. Na njega su nasrnuli i ima policijska beleška. Napad na Dijanu Hrkalović je nešto što je kulminacija tog dana", rekla je ona.
Obradovićeva je pozvala opozicione političarke da se ograde od nasilja nad ženama i takve vrste ponašanja svojih lidera.
"Dok to ne čujem ne želim da verujem da se te političarke bore protiv nasilja nad žena", rekla je Marija Obradović.
"Sve nepravilnosti o kojima je Crta govorila ne mislim da značajno mogu da promene rezultat i nisu u obimu da zahtevaju hitnu reakciju. To je sve deo izbornog procesa", rekla je Obradovićeva.
Članica Predsedništva SNS-a Biljana Poović Ivković, poručila je da se opozicioni lideri posle debakla u Lučanima utrkuju u lažima i napadima, i nastavljaju sa nasiljem, izmišljotinama i omalovažavanjem žene, te da su se u ovom slučaju ustremili na državnu sekretarku MUP-a Srbije Dijanu Hrkalović.
Popović Ivkovićeva u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima navodi da "sklepana opozicija" bez ideja "jedino što ume je da poturi laž, jer licemeri poput Jeremića, Đilasa i Obradovića svoju nesposobnost i politički fijasko moraju nečim da opravdaju".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.