O reformi političkog sistema još da se izjasni SNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O reformi političkog sistema još da se izjasni SNS

Iz vladajuće većine danas je poručeno da su ubeđeni da će rasprava o reformi političkog sistema iznedriti ozbiljna i odgovorna rešenja, koja će biti u interesu građana, dok iz dela opozicije ukazuju na neizvesnu sudbinu tog tela, budući da se nije sastajao od 10. jula.

Skupštinska akciona grupa za reformu političkog sistema nije se sastala od 10. jula, kada su svoje stavove o tom pitanju iznele PUPS, DS i SPS.

Na ukupno četiri posebna slušanja stavove o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tome su iznele sve parlamentarne stranke, a ostalo je da to uradi još samo SNS.

Šef poslanika SPS Đorđe Milićević izjavio je novinarima u parlamentu da je ubeđen da Vlada Srbije i Skupština Srbije imaju dovoljno snage i sposobnosti da nakon uspešnih ekonomskih reformi započnu i neophodne političke promene.

Milićević je novinarima u parlamentu, upitan za rad skupštinskog Ackionog tima za reformu političkog sistema, rekao da su predstavnici stranaka dali svoje mišljenje o tome šta je potrebno uraditi na tom planu i da je ostalo još samo da SNS iznese svoje mišljenje.

"Mi smo ubeđeni da ova vlada i ovaj parlament imaju dovoljno snage i sposobnosti da nakon uspešnih ekonomskih reformi započnu i neophodne političke reforme, one između ostalog podrazumevaju i reformu izbornog zakonodavstva, rekao je Milićević.

Milićević je ubeđen da će ta rasprava iznedriti ozbiljna i odgovorna rešenja koja će biti u interesu građana.

Sa druge strane, poslanica DS Gordana Čomić ukazuje da je sudbina tog tela u ovom trenutku neizvesna.

"Nadam se da ćemo prestati da se rugamo vladavini prava... Očekujem da će se taj tim uozbiljiti u budućnosti, rekla je Čomić novinarima u parlamentu.

Uz napomenu da se taj tim nekoliko puta sastajao i da su stranke izložile svoje stavove, Čomić je iznela primedbu da nije postojala debata i dijalog, što je po njoj dokaz da se ne razume šta vladavina prava predstavlja i znači.

Upitana kada se očekuje nastavak rada tog tela, Čomić je rekla da je to na SNS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.