Izvor: RTV 5, 13.Jul.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi gradonačelnik Niša preuzeo dužnost

Gradonačelnik Zoran Perišić je rekao novinarima da novu gradsku vlast (SNS, URS, SPS-PUPS-JS) očekuje težak zadatak da odgovori izazovima vremena i obezbedi bolje uslove života za sve građane Niša.
“Naredni četvorogodišnji period obeležiće rad. Ja neću koristiti godišnji odmor i očekujem to i od svojih saradnika”, rekao je između ostalog novi gradonačelnik, ali i dodao da se sa bivšim gradonačelnikom ne viđa poslednji put, “već da će ga uvek pozvati i konsultovati ga oko načina rešavanja pojedinih gradskih problema.”
Miloš Simonović, koji je i predsednik Gradskog odbora DS, rekao je da će ta stranka biti konstruktivna opozicija i da neće remetiti političku stabilnost koju je Niš imao u prethodnom četvorogodišnjem mandatu, kada su na vlasti bili DS, SPS-PUPS-JS i URS (G17 Plus).
''Podržaćemo sve ono što je dobro, a kritikovaćemo loše poteze nove vlati'', kazao je Simonović novinarima.
Na pitanje da li će se pojedini kadrovi DS odazvati pozivu da nastave da rade poslove koje su uspešno obavljali u ranijem periodu, Simonović je rekao da je to stvar njihove lične odluke.
U Gradskoj kući odmah posle primopredaje održana je prva sednica Gradskog veća na kome je za sekretara izabrana Nađa Marković (URS), koja je u prethodnom mandatu bila na dužnosti zamenika gradonačelnika. 
Gradsko veće je imenovalo ovlašćena lica koje će voditi Upravu za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu - Mirjana Popović i Upravu za obrazovanje, kulturu i sport - Jelica Velaja. 
Načelnici tih uprava u prethodnom mandatu izabrani su sada na nove dužnosti.
Gradsko veće je razrešilo predsednike i članove Privredno-ekonomskog saveta i Saveta za ljudska i manjinska prava, čiji je mandat istekao istovremeno sa istekom mandata starog saziva Gradskog veća.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.