Novi Sad: Smenjen Pavličić

Izvor: Mondo, 13.Sep.2012, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Smenjen Pavličić

Predsednik gradskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević izabran je jutros za novog gradonačelnika Novog Sada.

prev next 0 0

Smenjeni gradonačlniik Igor Pavličić  

1 / 2

Novi gradonačelnik Miloš Vučević i bivša predsednica Skupštine grada  

2 / 2

Nova vladajuća koalicija predvođena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srpskom naprednom strankom (SNS) smenila je jutros celokupnu gradsku vlast predvođenu Demokratskom strankom (DS) i Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Nakon što je sa funkcije gradonačelnika smenjen Igor Pavličić, na tu funkciju imenovan je šef novosadskog odbora SNS-a Miloš Vučević, a za njegovog zamenika Borko Ilić iz Demokratske stranke Srbije.

Aleksandra Jerkov iz LSV smenjena je sa mesta predsednice Skupštine grada, a na to mesto postavljen je Siniša Sević iz Socijalističke partije Srbije.

Smenjeno je i celokupno Gradsko veće, koje sada čine Dejan Mandić iz SNS zadužen za budžet i finansije, Nemanja Vukčević iz SPS za saobraćaj, za sport i omladinu Predrag Svilar iz DSS-a, za socijalnu zaštitu i brigu o deci Bela Kurina iz Romske demokratske stranke (RDS), za komunalne delatnosti Nikola Chirović iz iste partije.

Novi član Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine je Nemanja Starović iz Srpskog pokreta obnove (SPO), za zdravstvo Petar Novaković (SNS), za obrazovanje Radomir Dabetić (SPS), za upravu i

propise Milan Djurić (SNS).

Goran Sečujski i Milanka Brkić, koji su na izborima nastupali na izbornoj listi Dveri pa potom isključeni iz stranke, imenovani su za članove Gradskog veća za privredu, odnosno za kulturu.

Nova većina ima ukupno 42 odbornika od 78, koliko broji Skupština Novog Sada.

Novi gradonečlnik je nakon imenovanja rekao da "nije vreme za gradonačelnika koji nije nadležan, nego za gradonačelnika koji rešava probleme".

On je novi sastav Gradskog veća nazvao "spojem mladosti i iskustva".

Vučević je najavio finansijsku reviziju javnih i komunalnih preduzeća, preneo je Radio Slobodna Evropa.

"Mi ćemo izvršiti reviziju javnih i javno komunalnih preduzeća pre svega da bi građani znali od kog stadijuma mi preuzimamo odgovornost", rekao je Vučević najavljujući bolju komunikaciju sa vlašću na republičkom nivou.

Bivši gradonačelnik, Igor Pavličić je u svom obraćanju odbornicima naglasio da u kasi ostavlja šest milijardi

dinara i skoro dve milijardi za rebalans budžeta.

Smenjena predsednicu Skupštine je rekla da su osumnjičeni, izbačeni, prebegli i naterani smenili demokratski izabranu novosadsku cvlast.

"Ova većina osim toga što je napravljena na način na koji je napravljena, stvarena je pod ultimativnim pritiskom zamenika predsednika Vlade Republike Srbije koji je što otvoreno što van očiju javnosti pretio kako strankama tako i odbornicima učešćem u republičkoj vlasti po cenu toga da se danas u skupštini napravi ova većina", rekla je Jerkov.

Sednica, koja je počela juče oko podneva i trajala do ponoći, biće pamćena i po psovkama, dobacivanjima i nevaspitanom ponašanju odbornika.

Biografiju novog gradonačelnika Novog Sada pročitajte ovde.

(agencije/MONDO, foto:Tanjug, Jaroslav Pap)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.