Novi Sad: SNS tuži direktor KCV

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: SNS tuži direktor KCV

Novi Sad -- Predstavnici GO SNS podneli su policiji krivičnu prijavu protiv direktora Kliničkog centra Vojvodine Dragana Draškovića i dvojice njegovih saradnika.

Prema prijavi SNS, Drašković i saradnici su zdravstveni sistem i osiguranike oštetili za skoro 12 miliona evra.

Predsednik Gradskog odbora SNS Miloš Vučević >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio je novinarima da su stručni timovi te stranke "iscrpnim istraživanjem utvrdili" da je u KCV bilo "nesavesnog i nenamenskog trošenja budžetskih sredstava namenjenih lečenju pacijenata".

Vučević je rekao da je tom istragom utvrđeno da je od 2006. godine do sada u KCV potrošeno više od 11,7 miliona evra za nabavku lekova i sanitetskog materijala mimo odgovarajućih ugovora između te zdravstvene ustanove i Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje RZZO.

Napominjući da je SNS tražila od RZZO izveštaj o poslovanju KCV, Vučević je novinarima ispred zgrade novosadske Policijske uprave rekao da su, pošto taj dokument nisu dobili, odlučili da podnesu prijave zbog "zloupotrebe službenog položaja i malverzacija prilikom javnih nabavki".

Prijave su podnete i protiv Draškovićevog zamenika Ferenca Dujmovića i pomoćnika Ivana Levakova.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Atila Čengeri rekao je tim povodom da još nije dobio informaciju o tome da je podneta krivična prijava protiv rukovodilaca KCV i dodao da nije bilo naznaka da se u toj zdravstvenoj instituciji dešavaju neke nezakonite radnje.

"Tu instituciju kontroliše budžetska inspekcija i do sada nismo dobili ni jednu informaciju koja bi ukazivala na to da je u Kliničkom centru došlo do nekih zloupotreba prilikom javnih nabavki", rekao je Čengeri.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS PODNELA PRIJAVU PROTIV RUKOVODILACA KLINIČKOG CENTRA VOJVODINE

Izvor: Kurir, 16.Jun.2011

NOVI SAD - Predstavnici Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) podneli su danas policiji krivičnu prijavu protiv direktora Kliničkog centra Vojvodine (KCV) Dragana Draškovića i dvojice njegovih saradnika zbog indicija da su zdravstveni sistem i osiguranike oštetili za skoro 12 miliona evra..Predsednik...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.