Niški ćutolozi u republičkom parlamentu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2015, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški "ćutolozi" u republičkom parlamentu

Poslanici iz Niša Bratimir Vasiljević (SNS), Milorad Stošić i Miroljub Stanković (PUPS) su, prema podacima Otvorenog parlamenta, među najneaktivnijim poslanicima. Skoro godinu dana nisu rekli ni reč u Skupštini.

Iako se njihove plate kreću oko 100.000 dinara, pojedini narodni poslanici iz Niša od početka godine nisu imali nijedno obraćanje za skupštinskom govornicom, a neki čak i duže. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Na pitanje zašto ništa nije rekao skoro godinu dana, Vasiljević kaže da se ne bavi time kada je održao zadnji govor, jer radi i mnogo važnije poslove nego da priča.

Diskutujem tamo gde treba, na primer na odborima. U Skupštini drugi pričaju, ja slušam - kaže Vasiljević.

Inače, on je novembra 2014. godine Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da mu je poslanička plata 75.000 dinara.

Među najneaktivnijim Nišlijama su i dva člana PUPS-a, Milorad Stošić i Miroljub Stanković.

Dok Stanković, kog smo poslednji put čuli u Skupštini 26. oktobra, nije želeo da preko telefona komentariše svoju poslaničku aktivnost, njegov stranački kolega Milorad Stošić nije verovao da je prošlo skoro godinu dana od poslednjeg govora.

Moraću to da proverim. Ipak, nije Skupština jedina aktivnost poslanika. Recimo, mnogo je bitnija aktivnost u odborima nego na sednicama na kojima uglavnom pojedinci promovišu sebe ili svoje grupacije. Pravi rad je u odborima, u kojima sam ja veoma aktivan - kaže Stošić.

Inače, on je pre 5 meseci Agenciji prijavio poslaničku platu od skoro 105.000 dinara, a Stanković je maja prošle godine imao primanja od 98.000 dinara.

Osim ovih Nišlija, među poslanicima sa juga koji se retko čuju je i Velibor Stojković (SNS) iz Vlasotinca, koji se javnosti poslednji put obratio 31. jula 2014. godine.

Kako se navodi u izveštaju Otvorenog parlamenta, poslanici iz Niša sa najviše govora su članovi opozicije.

Ne samo da sam najaktivniji od poslanika sa juga, nego sam 4. u celoj Skupštini po aktivnosti - kratko je prokomentarisao Bradić.

Sledi Nišlija Dušan Milisavljević (DS) sa 26 govora od početka godine, a treći po broju govora (11) je Goran Ćirić iz iste stranke.

Po broju amandmana prednjači Bradićev kolega iz poslaničke grupe Ninoslav Stojanović (SDS) koji ih je od početka godine podneo 259.

Inače, u proseku najmanji broj amandmana podnose članovi vladajuće koalicije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.