Niška opozicija usvojila programska načela

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jan.2016, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška opozicija usvojila programska načela

Program će javnosti i građanima, kako kažu, biti predstavljen uskoro, a ujedinjena niška opozicija je odlučila da ne ulazi ni u kakve koalicije sa SNS pre, ali ni nakon izbora.

DS, SDS, NPS, ZZS, LDP, Reformistička stranka i sindikat “Sloga” odlučili su da ne sarađuju sa naprednjacima, jer, kako kažu, “vlast oličena u SNS-u je Grad i dovela do teškog stanja u kakvom se trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nalazi”.

Stranke udružene Niške opozicije, još jednom podsećaju građanke i građane Niša, da je aktuelna gradska vlast, pored nesposobnosti pokazala neznanje i spremnost na zloupotrebe i da se potvrda takvog njihovog ponašanja nalazi i u izveštaju DRI u kome se između ostalog navodi da je gradska vlast koju predvodi SNS nezakonito potrošila 1,6 milijardi dinara iz gradskog budžeta - kažu u opoziciji.

Pošto još uvek nema odgovora iz Skupštine Grada da li će biti održana vanredna sednica zbog izveštaja revizora, opozicija je, kako kažu, počela sa prikupljanjem potpisa odbornika sa zahtevom za održavanje sednice.

Kako je ranije rekao odbornik SDS Boban Mihajlović, za podnošenje zahteva Skupštini, potreban im je 21 potpis.

Ujedinjena niška opozicija najavljuje da će uskoro pozvati sve stranke u gradu da potpišu Deklaraciju o slobodnim, fer i nenasilnim izborima.

Na taj način bi građani u Nišu mogli da bez pritisaka i zastrašivanja izađu u što većem broju na izbore koji nam predstoje - poručuje opozicija.

Opozicija zahteva i ravnopravan tretman svih stranaka u medijima, jer je, kako kaže, jedno od načela slobodnih i fer izbora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.