Nikolić: Vlada nema strategiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2011, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Vlada nema strategiju

BEOGRAD -

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je danas da Vlada Srbije nema strategiju oko pregovora sa Prištinom, budući da zamenik premijera istupa sa idejama o kojima, kako je rekao, Vlada nikada nije obavestila Srbiju.

"Vidi se da su te ideje marketinški potez i priprema za izbore kojih bi u Srbiji verovatno trebalo da bude", rekao je Nikolić posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razgovora sa šefom Misije OEBS u Srbiji Dimitriosom Kipreosom.

Čudi me, dodao je on, to što radi Ivica Dačić, jer sve što kaže da bi uradila njegova partija, Vlada ne radi.

"Šta će onda njegova partija u toj Vladi kad se nijedan deo njenog programa ne ostvaruje? On kaže da bi odmah raspisao vanredne izbore i delio Kosovo, ali Vlada neće, pa on sedi u Vladi s tim koji to neće da bi imao neke privilegije i beneficije", ocenio je Nikolić.

On je dodao da je Kipreosa upozorio na to da Vlada iznosi različite stavove, da je SNS svesna da nije uspela da se izbori za vanredne izbore, ali i da je poslušala "savete mnogobrojnih prijatelja" koji su ukazivali na važnost pozitivnog mišljenja Evropske komisije i dobijanja statusa kandidata za EU do kraja godine.

Prema rečima Nikolića, rad Misije OEBS u protekloj deceniji bio je dragocen za Srbiju.

"Srbija je od Misije OEBS naučila mnogo o demokratiji, državi, policiji, ljudskim i manjinskim pravima, i da su standardi koje Evropa postavlja svojim članicama sasvim prihvatljivi za Srbiju", naglasio je Nikolić.

Ulazak Srbije u EU je, kako je rekao, ispunjavanje svih obaveza koje država ima prema svojim građanima.

"Mnogo je važnije da svojim građanima obezbedimo pravnu, pravičnu, uređenu i ekonomski prosperitetnu zemlju od toga u kakvom ćemo formalnom odnosu biti sa EU", zaključio je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.