Nikolić: Miting SNS će biti demokratsko okupljanje

Izvor: Studio B, 01.Feb.2011, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Miting SNS će biti demokratsko okupljanje

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić rekao je danas da očekuje da će na mitingu u subotu, 5. februara, biti oko 70.000 ljudi, i da će to biti "demokratsko okupljanje građana koji žele promene"

"Ispod 70.000 ljudi nećemo imati. Sada garantujem 38.000 članova SNS-a po imenu i prezimenu koji su se već prijavili da će doći", rekao je Nikolić novinarima posle sastanka sa šefom delegacije OEBS-a u Srbiji Dimitriosom Kipreosom u prostorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << SNS-a.

Nikolić je kazao da je juče razgovarao sa direktorom policije Miloradom Veljovićem koji je u ime policije odredio tim za saradnju sa više od 1.000 članova SNS-a koji će obezbeđivati miting.

"Skoro da smo sve detalje dogovorili i oko prihvata učesnika iz unutrašnjosti Srbije, bezbednosti celog Beograda, svakog stakla, svakog građanina koji se bude zatekao, o tome kako ćemo da sprečimo svakoga ko bi hteo da taj miniting pretvori u nešto drugo, u nešto što mi nismo zamislili", kazao je Nikolić.

Predsednik SNS-a je naveo da će obezbeđenje mitinga iz SNS-a biti vidno označeno i da će se u subotu posle 10.00 znati kakve će biti njihove oznake, kako se "neko ne bi umešao" među njih.

Dodao je da će policajci u subotu biti u uniformama, a da će njihov broj zavisiti od bezbednosne procene.

"Nikakva kiša tog dana neće pasti, a kamoli nekakav sukob. Biće toplo u odnosu na današnji dan", kazao je Nikolić i pozvao sve grđane koji žele promene da dođu na miting u subotu u 12.00 ispred Doma Narodne skupštine i iskažu svoje nezadovoljstvo i ogorčenost.

"Na mitingu ćemo izneti zahteve od kojih sigurno nećemo odustati", dodao je Nikolić. Prema njegovim rečima, sa šefom delegacije OEBS-a u Srbiji Dimitriosom Kipreosom razgovarao je otvoreno i iscrpno o predstojećem mitingu koji organizuje SNS, ali i o "svim pitanjima koja trenutno muče Srbiju".

Nikolić je naveo da je SNS dokazao da je put te stranke demokratski i da SNS vidi Srbiju kao demokratsku, modernu, pravnu državu, uređenu po evropskim standardima i članicu EU "koja će sačuvati sve što ima i neće otimati ništa što nije njeno".
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.