Nikolić: Ispitaćemo Cvijanov slučaj

Izvor: B92, 13.Okt.2013, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ispitaćemo Cvijanov slučaj

Beograd -- Radomir Nikolić kaže da će stranački organi ispitati da li kritike Vladimira Cvijana na račun SNS predstavljaju "kršenje stranačke discipline".

Predsednik Izvršnog odbora SNS je istakao da u ovoj stranci nema sukoba i frakcija, kao i da će nadležna tela u SNS "ispitati o čemu se radi".

"Ako se ovde radi o stranačkoj neposlušnosti, a vrlo je moguće da je došlo do disciplinskog prekršaja, to traži da organi stranke ispitaju konkretan slučaj. To do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada nismo učinili, ali verujem da ćemo ući u taj proces", rekao je Nikolić agenciji Beta.

Na pitanje da li to znači da će narodni poslanik i funkcioner SNS Cvijan biti isključen iz stranke, Nikolić je kazao da ne može da govori pre nego što se o tome izjasni Predsedništvo SNS.

Prema njegovim rečima, Cvijan je potvrdio da se sastao sa biznismenom Miroslavom Miškovićem, dok u isto vreme javno kritikuje rad stranke, što je Nikolić ocenio "neprikladnim".

"U principu to se radi na sednici Predsedništva, čiji je on član, zatim u organima stranke. Ako se ne slažeš sa nečim, ne ideš prvo u medije sa takvim stavom", kazao je predsednik IO SNS.

Vladimir Cvijan, član predsedništva SNS, nastavio je danas svoju "tviter kritiku" Srpske napredne stranke, a na meti je bio Zoran Babić, šef poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije.

Moj drug Zoran Babić izjavio "ceo narod je uz Vučića". Kao nagradu će dobiti mesto predsednika Saveza za umetničko plivanje. Tako ide u SNS

— Vladimir Cvijan (@VladimirCvijan) October 13, 2013

Cvijan je juče na tviteru napisao i da se protivi podizanju optužnice protiv Borislava Novakovića iz Demokratske stranke.

Novaković i još sedam osoba lišeni su slobode 24. septembra, zbog sumnje da su oštetili budžet Grada Novog Sada za 1,3 miliona dinara.

Analitičar Vladimir Goati izjavio je da su kritike funkcionera Vladimira Cvijana na račun SNS "na nivou incidenta" i da još ne može biti govora o širem sukobu u SNS.

"Ne bi se moglo govortiti o internim turbulencijama u stranci, grupisanjima, još manje o frakcijama. To je incident koji je prosto deo života svake stranke", rekao je Goati za agenciju Beta.

On je dodao da ovom slučaju ne pridaje "prevelik značaj", tim pre što je reč o "konvertitu, koji je već jednom prešao iz jedne u drugu stranku".

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je danas da će, ako u SNS postoje sukobi, struja Aleksandra Vučića sasvim sigurno brzo "ukloniti" one koji im smetaju i dodao da povod za previranja nije ideološke prirode, već želja za vlašću i što većim uticajem.

"Retke su prilike kada neko ko ima toliku popularnost bude tolerantan prema onome ko ga podriva", kazao je Stanković agenciji Beta, komentarišući pisanja medija o previranjima u SNS-u i struji koju navodno predvodi narodni poslanik ove stranke Vladimir Cvijan.

Dejan Vuk Stanković ukazuje da su naprednjaci zadržali "manir poznat iz vremena Srpske radikalne stranke, a to je zatvorenost", te se zbog toga u javnosti ne zna mnogo o odnosima unutar stranke, zbog čega je teško utvrditi da li sukob uopšte postoji i koje su njegove razmere.

"SNS nije baš otvorena za javnost kada je reč o unutarpartijskim odnosima i rivalitetima koji sigurno, kao i u svakoj stranci, postoje", kazao je Stanković.

On ističe da je motiv za previranja želja za vlašću i rastuća popularnost naprednjaka u biračkom telu.

"Sasvim je sigurno da se ove borbe unutar Srpske napredne stanke ne dešavaju zbog ideoloških razloga, već zbog kontrole moći i što većeg uticaja unutar stranke koja ide napred u biračkom telu", kazao je Stanković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS će raspravljati o Cvijanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2013

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Radomir Nikolić izjavio je danas da će stranački organi ispitati da li kritike Vladimira Cvijana na račun SNS predstavljaju "kršenje stranačke discipline".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SNS će ispitati Cvijanov slučaj

Izvor: Akter, 13.Okt.2013

Radomir Nikolić kaže da će stranački organi ispitati da li kritike Vladimira Cvijana na račun SNS predstavljaju "kršenje stranačke discipline"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.